SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kabul Etmemiz Mümkün Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili İhsan Koca, AKP'nin kapatılması için hazırlanan iddianame ile ilgili olarak, "Toplumsal çatışmalara meydan vermeden hukuki ve siyasi zeminde sorunun çözülmesi için çalışmalar sürüyor"şeklinde konuştu.

AKP Malatya il binasında Halk Günü programına katılan ve il başkanı Ahmet Çakır ile birlikte basın toplantısı düzenleyen milletvekili İhsan Koca, partilerinin kapatılması için hazırlanan iddianemeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtip, "Toplumsal çatışmalara meydan vermeden hukuki ve siyasi zeminde sorunun çözülmesi için çalışmalar sürüyor"şeklinde konuştu.

Sivil toplum örgütlerinin iki gün önce yaptıkları sağduyu çağrısıyla ilgili görüşlerini aktaran İhsan Koca, "Sayın başbakanımız, bu açıklamanın hayra vesile olması temennisinde bulunmuştur. Ben de aynısını söylüyorum. Ülkemizin gerginlik ortamından uzak, uzlaşma içinde adımlar atılmasını ümit ediyorum. Ülkeyi rahatlatacak çözüm önerileri bulunacağını belirtiyorum."ifadelerini kullandı.

Malatya'daki sağlık operasyonuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Koca "Mahkeme tarafından bir kimsenin suçlu olduğu belirlenmedikçe, suçlu ilan edilemez." yanıtını verdi.

Vatandaşların istek ve taleplerini not alan Koca, Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ile birlikte halkı dinledi.

MÜSİAD'DAN AKP'YE ZİYARET..
Öte yandan AKP Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır'ı, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Sabri Akın ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Ziyareti, AKP'nin kapatılması için hazırlanan iddianame ile ilgili düşüncelerini belirtmek amacıyla yaptıklarını dile getiren MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Sabri Akın, "AK Parti'nin kapatılması için hazırlanan iddianame, 6 yıldır devam eden siyasi ve ekonomik istikrarını bozmuştur"şeklinde konuştu.
"İddianame geri çekilmelidir"diyen Akın, "Dış sermayenin Türkiye'ye yatırım yapmama durumu söz konusu. Birçok ihracatçımız Avrupa'da pazar kaybetmektedir. Bu nedenle, iddianame geri çekilmelidir"ifadelerini kullandı.

Çakır da, "Bu tür girişimler ülkeyi geriye götürür"diyerek, demokrasi ve hukuk çerçevesinde tedbirin alınmasına çalışıldığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız