SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kabul Etmeyeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İşçi Emeklileri Deneği (TİED) Malatya Şube Başkanı Vahap Özdemir, 2008 yılı birinci altı aydaki enflasyon farkının Bakanlar Kurulu'nca daha düşük belirlenmesinin kabul edilemeyeceği sonucunun çıktığını söyledi.

Dernek binasında bir açıklama yapılan TİED Şube Başkanı Özdemir yaptığı açıklamada, "İşçi emeklileri yıllardır yapılmayan ve seçimler öncesi ortak mutabakat gibi taahhüt edilen İntibak Kanunu'nun çıkarılmaması sonucu, emeklilerin gelir ve aylıkları yetersiz kalmıştır. 2008 yılı gelir ve aylıklara yapılan artışlar yetersiz kaldığı gibi, enflasyonun da altında belirlenmiştir. 2008 yılı birinci altı ayda uygulanan yüzde 2 artışın, yılın ikinci yarısında enflasyon farkı ile giderileceğine ilişkin tasarruf yapılmış ve bütçeye sağlanmıştır. Birinci altı ayda yüzde 4 olması gereken enflasyon farkının yüzde 1.2 olarak değiştirilmesi, emekliye yapılacak en büyük haksızlık örneği olmuştur. Bu konuda mücadelemiz sürmektedir. Memurlara ek ödeme adı altında yapılan yüzde 25'e varan artışların işçi emeklilerinden esirgememeleri gerekir. Emekli aylıklarının artışında Güncelleştirme Katsayısı göz önüne alınmalıdır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız