SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kabullenmek Mümkün Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:57:12
A- A+ PAYLAŞ

Sivas katliamının firari faillerinin hakkındaki davanın zamanaşımı nedeniyle düşmesine CHP'den tepki geldi. 

CHP il başkanı Enver Kiraz, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Hepinizin bildiği gibi Sivas katliamının üzerinden 19 yıla yakın bir zaman geçti. 2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birini yaşadık. Aydınlarımız, gençlerimiz, canlarımız diri diri yakıldı. Katliam gününün vahşeti dün gibi hafızalarımızda. Zamanaşımını düzenleyen hiçbir yasa, hafızalarımızdaki bu karanlığı, utanç verici o günü unutturamayacaktır. 
 
Katliamdan bu yana geçen sürede ne katliamı tertipleyen karanlık güçler ne de ihmalleri ile katliama yol veren sorumlular yargı önüne çıkarılabildi. 
 
Ancak bu yetmiyormuş gibi, bizzat olaylarda yer aldığı tespit edilen, katliama ortak olan sanıkların dahi hepsi yargı önüne çıkarılamadı. Firari olduğu, arandığı söylenen sanıkların bazılarının hiçbir şey olmamış gibi günlük hayatlarına devam ettiğini yıllar sonra gazetelerden öğrendik. Yakalanamadığı söylenen bu sanıkların kimisi evlenmiş, kimisi ehliyet almış, kimisi askere bile gitmişti. 
 
Bu tablo aslında bize bir şeyi çok net anlatıyor; O da katliam sanıklarının olay gününden bugüne kadar birileri tarafından korunup kollandığı gerçeğidir. 
 
Bugün ise Sivas katliamı davasında yakalanamadığı söylenen, 18 yıldır adalete teslim edilmediği bilinen bu 5 firari sanık hakkındaki dava, zamanaşımı nedeniyle düştü. Bunu kabullenmek, içimize sindirebilmek mümkün değil. 
 
Tarihin kirli ve karanlık sayfalarından biri olan Sivas katliamının hesabı gerçekten sorulmadan, bütün sorumlular ve failler yargılanmadan bu dava kapatılamaz. İnsanlık suçlarında zamanaşımı olmaz ve Sivas katliamı insanlığa karşı işlenmiş en vahim suçlardan biridir. 
 
Bütün herkes bilmelidir ki; bugün bazı sanıklar hakkındaki dava zamanaşımı nedeniyle düşmüş olsa da, Türkiye halkının bilincinde ve vicdanlarımızda bu davanın zamanaşımı olmayacaktır. 
 
Bu vesileyle başka bir hukuk skandalı olan ve 375 gündür sadece muhalif gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklu bulunan gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve iki arkadaşının tahliye kararını da gecikmiş ve olumlu bulduğumuzu belirtiyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.  Umarız bu kararın devamı gelir ve tutuklu milletvekillerimiz de en kısa sürede özgürlüklerine kavuşur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız