SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaç Yabancı Asker Geldi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:54:03
A- A+ PAYLAŞ
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Kürecik Radar Üssü’nde görev yapmak üzere Malatya’ya gelen yabancı askerlere ilişkin TBMM’ye soru önergesi vererek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan bugüne kadar Malatya’ya kaç yabancı asker yerleştirildiğini sorud. 
 
Yusuf Halaçoğlu  Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması isteği ile verdiği soru önergesinde Türkiye’nin 19- 20 Kasım 2010 tarihlerinde Lizbon’da toplanan NATO Zirvesi’nde Türkiye’nin ’Füze Kalkanı Projesi’ne katılmayı kabul ettiğini ve 29 Eylül 2011 tarihinde ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasında ’NATO Füze Kalkanı Projesi’ çerçevesinde kurulacak olan ’NATO Füze Savunma Sistemi’nin unsuru olan erken uyarı radarı ile ilgili bir mutabakat imzalandığını hatırlattı. 
 
Türkiye ile ABD Büyükelçisi arasında mutabakat zaptının imzalanmasından sonraki tarihten bu yana da Malatya’ya (NATO tarafından) askeri ve sivil personel gönderildiğini vurgulayan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu Dışişleri Bakanı Ahmet davutoğlu’ndan şu sorulara cevap vermesini talep etti: 1- Sistem, ’NATO Füze Savunma Sistemi’ ise mutabakat metni hangi kanunun tanıdığı yetki ile ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından imzalanmıştır? 2- Bugüne kadar Malatya’ya kaç yabancı askeri ve sivil personel gelmiştir ve daha kaç kişi gelecektir? 3- Gelen personel hangi ülkelerin pasaportlarını taşımaktadır, ne kadarı NATO tarafından görevlendirilmiştir ve sadece erken uyarı radarı ile ilgili olarak mı faaliyet göstereceklerdir? 4- Türkiye topraklarına kurulan, personelinin güvenliği Türk askerleri tarafından sağlanan Üssün faaliyete geçtiğine dair açıklama neden ABD’li komutan Mark Hertling tarafından yapılmıştır? 5-  Üssün yakınlarında yapılacak olan 150 konutluk lojman kimin arazisi üzerine yapılacaktır, bu projeyi kim finanse edecektir ve daha ne kadar konut yapılacaktır?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız