SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Acenta Denetimi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:18:49
Kaçak Acenta Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu uyarınca, kaçak seyahat acenteliği ve belgesiz rehberlik faaliyetini önlemek amacıyla denetimler başlatıldı.

Valilik tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından şehrin muhtelif yerlerinde denetimler başladı. Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz başkanlığındaki komisyon, Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli, Vergi Dairesi yetkilisi, emniyet yetkilileri ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Fırat Bölgesel Yürütme Kurulu temsilcisinden oluşuyor.

TÜRSAB Fırat Bölgesel Yürütme Kurulu Temsilcisi Ufuk Baran, ilgili kanun hükümlerine göre bir seyahat acentesinin, “Kar amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acenteleri vasıtası ile pazarlayabilen ticari kuruluş” olduğunu belirtti. Baran, “Turizm hizmeti alan vatandaşlarımızın belgesiz tur düzenleyen, belgesiz rehberlik hizmeti sunan işletme ve kişilerden uzak durması gerekmektedir. Bu tür faaliyetlerde bulunanlar çeşitli cezai müeyyidelerle karşılaşırken, yasadışı hizmete para ödeyen vatandaşlarımız da mağduriyet yaşayabilir” dedi.

Baran, denetimlerin sadece kaçak faaliyetlerle sınırlı olmadığını belirterek, “Turu yapan veya ilgili hizmeti sunan işletme belgeli dahi olsa bazı kriterlere uymak zorunda. Bu hükümler yasada açık biçimde belirtilmiş. Acente bu hükümlere uymadan tur düzenliyorsa bunun da cezaları mevcut. Tüm bunlar turizmde hizmet kalitesini yükseltmek ve hizmeti alan müşterinin mağdur olmaması adına yapılan denetimlerdir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Maliye yetkilileriyle uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu denetimlerin Malatya turizmi açısından yararlı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız