SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Cep Telefonu Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Akpınar'daki bir telefon satış dükkanına yapılan baskında faturasız ve belgesiz 30 adet cep telefonu ele geçirildi. Bu arada polis, "yasadışı" koşullar taşıyan cep telefonlarıyla ilgili de vatandaşlara uyarıda bulundu.

İHBAR ÜZERİNE..
Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Akpınar Mahallesi Aslantepe Caddesi'nde M.F.Ş. adlı şahsa ait telefon satış yerinde, belgesiz ve faturasız cep telefonu satıldığı bildirildi.

İşyerinde arama yapan polis; çeşitli tipte ve markada toplam 30 adet cep telefonuna, belgeleri ve faturaları olmadığı gerekçesiyle el koyarken, işyeri sahibini "Kaçak Cep Telefonu" bulundurma suçlamasıyla adliyeye verdi. İşyeri sahibi adliyece serbest bırakılırken, cep telefonları emanete alındı.

POLİS UYARISI..
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, yapılan son operasyon ve vatandaşların "belgesiz" telefonlar nedeniyle mağdur olmamaları uyarısını taşıyan bir açıklama yaptı.

Polisin açıklaması şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışmalarda cep telefonu alınıp satılan bir dükkanda kaçak cep telefonları satıldığı tespit edilmesi üzerine, yapılan aramada toplam 30 adet çeşitli marka ve modellerde gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak işyeri sahibinin ifadesi alınarak, hakkında 4926 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan gerekli yasal işlemler yapılmıştır..

Söz konusu cep telefonları, herhangi bir gümrük kapısından gümrük vergileri ödenmeden, kayıt dışı olarak yurdumuza giren, garanti belgeleri bulunmayan telefonlar olup, Ülkemizde kullanımda bulunan 33 milyon cep telefonundan 12 milyonunun bu şekilde kaçak olduğu, bunlardan 500,000'inin de PIN numarasının değiştirildiğini ya da kopyalandığı tespit edilmiş, ayrıca kaçak cep telefon pazarının 2.5 milyar dolar düzeyinde olduğu tahmin edilmektedir.

Kullanımdaki kaçak cep telefonları yukarıda belirtildiği üzere, ülke ekonomisine 2,5 milyar dolar gibi bir zarara uğratmakta, bu telefonları kullanan kişiler, telefonların garanti belgeleri bulunmadığından mağdur durumlara düşmekte, telefonların çalınması ve arızalanmaları halinde herhangi bir garantisi belgesi bulunmadığından şahıs veya şahısların yakalanmaları ve haklarında işlem yapılması mümkün olmamakta, suçlular cezalarını çekememekte, yüksek meblağlarda ödeme yapma zorunlulukları doğmaktadır.

Ülke ekonomisine zarar veren ve telefonları kullanan şahısların mağdur olmamaları açısından, cep telefonu alımlarında gerek sıfır tabir edilen cep telefonları ile ikinci el tabir edilen cep telefonların alım ve satım işlerinde, telefona ait fatura ile garanti belgelerinin satan şahıslardan istenmesi halinde, ekonomik yönden ve alan şahısların mağdur olmamaları açısından önemlidir.

Alım ve satımlarda bu tip belgeleri vermeyen veya vermek istemeyen şahıslar ile kaçak cep telefonu satan işyerlerinin 322 31 12 yada 155 Polis İmdat telefonlarına bildirilmesi, bu çalışmalarda bizlere desteklerinizin olması, kamu yararıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız