SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Et Bozuk Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaklaşık 1.5 ay önce Van'dan İstanbul'a götürülmek istenirken ele geçirilen 18 ton 650 kilo kaçak etin, yapılan tahlillerde bozuk çıktığını bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı çalışma sonucunda ele geçirilen 18 ton 650 kilo kaçak etin, yapılan tahlillerde bozuk çıktığı bildirildi. Olay, 17 Eylül 2010 tarihinde Van'dan İstanbul'a gitmekte olan 65 plakalı bir TIR'ın durdurulup kontrol edilmesiyle ortaya çıkmıştı. TIR'da ele geçirilen 18 ton 650 kilo etin Tarım Bakanlığı'ndan gelen uzmanların yaptığı kontrol ve tahliller sonucunda bozuk olduğu
belirlendi. Ette bazı bakterilerin tespit edildiği de kaydedildi. Piyasa değeri yaklaşık 400 bin TL olan etlerin şu anda Malatya'da bir tesiste koruma altında tutulduğu ve etlerin ait olduğu şirketin itiraz hakkı süresinin bitiminden sonra imha edilmesinin planlandığı öğrenildi.

Öte yandan, Malatya Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerinin olayı derinleştirmesi üzerine Van'da polis ekiplerince yapılan operasyonda 60 ton kaçak etin daha yakalandığı belirtildi. Kaçak etlerin İran'dan Türkiye'ye sokulmuş olma ihtimali üzerinde durulduğu ve konunun bu yönden de araştırıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturmaların çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız