SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaçak İçin Ekipler Oluşturuldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:56:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından su kayıp ve kaçakları ile ilgili yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Hasan Varol Mahallesi’nde MASKİ ekipleri tarafından tespit edilen su kaçağının giderilmesi için yapılan çalışmaları izleyen Başkan Çakır, özellikle son yıllarda yaşanan kuraklıkla birlikte suyun daha tasarruflu kullanılması gerektiğinin ortaya çıktığını vurguladı. 

Ülke genelinin yanı sıra özellikle şehrimizde son yıllarda yaşanan kuraklığın su kaynaklarını olumsuz bir şekilde etkilediğini kaydeden Başkan Çakır, şöyle konuştu:

“Hem kaynak sularının azalması hem de yeraltı sularının ciddi manada çekilmesi, içme suyu başta olmak üzere ciddi bir su sorununu ortaya çıkardı. Büyükşehirle birlikte artık içme sularının tamamından MASKİ sorumlu oldu. MASKİ Genel Müdürlüğümüz bu konularla ilgili olarak son 1 haftadır sahada yoğun bir şekilde çalışmalara başladı. Su sorunu şu anda Büyükşehir’in en öncelikli, Malatya’nın ise en önemli konularından birisi. İlçe gezilerimizde de bunu müşahade ediyoruz. Bunun için sağlıklı bir planlamayla MASKİ olarak bunun üstesinden geleceğiz.”

Başkan Çakır, MASKİ’nin başlatmış olduğu çalışmayla kaçak suların tespit edilmesi için sahada yoğun bir tarama yapıldığını açıklayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suyun birçok yerde bahçe sulaması için kaçak olarak kullanıldığı tespit edildi. Bu sorunun üzerine ısrarla gitmeye devam edeceğiz. Yeni ekipler oluşturuldu. Bütün saha, beldelerimiz, mahalleye dönüşen köylerimizin hepsi taranacak. Her yer sürekli olarak kontrol altında tutulacak. Vatandaşlarımızın da hassasiyet göstermesi gerekiyor. Kaçak su kullanımının belediyemize bildirilmesi lazım. Çünkü bu sular, kamunun hakkıdır, kul hakkıdır.

Son 10 günde ekiplerimiz tarafından 58 yerde kaçak su tespit edildi.  Bunun hem maddi olarak cezası ağır hem de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var. Vatandaşlarımızın bu konuda mutlaka duyarlı ve bilinçli olması lazım.” 

Arızadan kaynaklanan kaçakların bulunması için de teknik ekipler tarafından çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Çakır, içme sularındaki kaçak ve kayıpların hızlı bir şekilde tespit edilmesi amacıyla gerekli teknik teçhizatlar ile taramalar yapıldığını ve tespit edilen su kayıplarına anında müdahale edilerek arızaların giderildiğini söyledi.  

Başkan Çakır, lokal çözümlerin yanı sıra uzun vadeli kalıcı çözümler bulmak için de çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız