SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaçak Kaybı Kontrol Altına Alacağız"

0
Güncellendi - 2018-09-03 19:11:13
A- A+ PAYLAŞ

  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, su konusunda konuştu, İspendere'de incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak bu dönem üzerinde en çok duracakları konulardan birinin de su olduğunu belirterek, "Onun için Malatya'da da bir takım görüşmeler yaptık. Kaçak kaybı kontrol altına alacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı makamında ziyaret etti.

Rektörlük binasında gerçekleşen ziyarette, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Elazığ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Şevket Bozdağ, Orman Genel Müdürlüğü Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Vekili Taner Erdoğan ve bölge müdür yardımcıları da yer aldı.

Ziyarette konuşan Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Türkiye genelinde birçok çalışma başlattıklarını bu amaçla Malatya'ya da bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Nogay, bu dönem üzerinde en çok duracakları konulardan birinin de su olduğunu belirterek, "Onun için Malatya'da da bir takım görüşmeler yaptık. Kaçak kayıbı kontrol altına alacağız" dedi.

İnönü Üniversitesiyle de bazı çalışmaları birlikte yürütmek istediklerini kaydeden Nogay, "Amacımız ilaç ve kozmetiğin ham maddesiyle ilgili bir çalışma yapmak. Bu projede İnönü Üniversitesiyle birlikte üç üniversite daha var. Hedefimiz gelir getiren bitki türleriyle alakalı bir çalışma yapmaktır" ifadelerini kullandı.

Rektör Kızılay ise, İnönü Üniversitesinin çok güçlü bir Peyzaj Bölümünün olduğunu belirterek, "Bu konuda ortak bir çalışma yapabiliriz. Sağlıkta üniversite olarak çok iyi bir noktadayız. Tıbbi aromatik bitkilerle ilgili çok iyi bir alt yapımız var. Daha önce kurulmuş iki tıbbi aromatik bitki bahçemiz var. Burada 100 endemik bitki türü yetişiyor" diye konuştu.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay'a seramik tabak hediye etti.

İSPENDERE'DE İNCELEME..

Bu arada Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmeleri’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Nogay ve Başkan Gürkan, İspendere İçmeleri’nin bölge için önemli bir şifa merkezi olacağına dikkat çektiler.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Elazığ Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar XV. Bölge Müdürü Şevket Bozdağ, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Meteoroloji 13. Bölge Müdür Vekili Taner Erdoğan, Malatya’daki il ve şube müdürleri ile birlikte İspendere İçmeleri’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmeleri’ni bölgeye kazandıracak önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, “İspendere Şifalı Suları ile ilgili, gerek Kültür Turizm Bakanlığı ile ilgili çalışmalarımızda, DAP ile ilgili çalışmalarımızda, Üniversite ile ilgili çalışmalarımızın yanında, Orman ve Su işleri Bakanlığı ile ilgili çalışmalarımızda var. Bu çalışmalarımız çerçevesinde özellikle bu bölgenin ağaçlandırılması noktasında, regreasyon alanlarının oluşturulması noktasında, taşkın koruma göletlerinin yapılması noktasında sayın müsteşarımız bizzat gelip burada çalışmaları yerinde görmek maksadıyla buraya teşrif ettiler. Ben bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum. Yukarıda iki bölgede taşkın koruma göletinin sulama suyu olarak kullanılması noktasında bir çalışma yapılıyor. O çalışmayı inşallah burada görüp, karara bağlama noktasında sonuç odaklı bir çalışma olur diye düşünüyorum. Ayrıca buradaki bin 117 dönüm alanın daha üstüne çıkacak bir ağaçlandırma çalışmasını da Orman Bölge Müdürümüz ve Milli Parklar Bölge Müdürümüz de buradalar. Onlarda kendi alanındaki gerekli ihale çalışmalarını yaptıklarını ifade ettiler. İnşallah İspenederemiz sadece Malatya’mıza değil, bölgemize, ülkemize kazandırılacak bir Şifalı Su Merkezi olarak memleketimize hizmet etme noktasında gerekli çalışmalar yürütülecek. İnşallah Üniversitemiz ve DAP ile birlikte yapacağımız ortak proje kapsamında buranın nekahet öncesi ve nekahet sonrası hastalarımızın bizzat gelerek tedavi gördükleri bir merkez olması noktasındaki çalışmalarımızı da yürütmekteyiz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay ise, İspenedere İçmeleri’nin önemine dikkat çekerek, “Bu tesisle alakalı, geçmişi çok eskiye dayanan bir tesis. Ben de daha önce birkaç kez geldim.  Hem yerinin bilinmesi açısından zor bir yerdi. İkincisi geldiğiniz zamanda hemen pet şişelerde aşağıda suyunuzu doldurup gidecek bir ortam vardı. Ama şimdi sağ olsun sayın başkanımız bir çok kurumu bir araya getirerek, burayı hem konaklama açısından, hem de sağlık ihtiyaçlarını giderme açısından bir kompleks haline getirmişler. Kendisine teşekkür ediyoruz.  Çok güzel bir çalışma olmuş. Farklı farklı kurumlar çalışmalarını yürütüyorlar. Bizim çalışmalarımızla alakalı da başkanımız zaten söyledi. Yukarıda yapacağımız bir göletle hem feyezanı (taşkını)  önlemiş olacağız. Aynı zamanda buradaki çiftçilerimizin sulama ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Diğer taraftan Orman Genel Müdürlüğümüzün karşı yamaçları ağaçlandırması ile akabinde belki başkanımız oraları mesire yeri olarak açmış olacak. Yani vatandaş ailesi ile geldiği zaman, hem sudan istifade edecek, hem de burada pikniğini yapmış olacak. Sadece Malatya'ya hitap eden bir husus değil, tamamen doğu ve batı arasında bir aks oluşturan bu yolda eğer böyle bir çalışmayı kamuoyuna da duyurmuş olursak, zaten bütün Türkiye'nin istifade edeceği bir merkez haline gelmiş olacak. Yani burada hem bunun Malatya'ya kazandırılması, hem de böyle sağlıklı bir tesisin millete şifa kaynağı olarak bu şekilde tesis edilmesi güzel bir çalışma. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

iha- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız