SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Operasyonları

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:20:00
Kaçak Operasyonları
A- A+ PAYLAŞ

Polis ve Jandarma tarafından yapılan aramalarda uyuşturucu, tarihi eser ve kaçak sigara ele geçirildi.

POLİSTEN KAÇAK SİGARA OPERASYONU..

Emniyet Müdürlüğü, iki ayrı operasyonda 21 bin 470 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini duyurdu. Müdürlüğün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Olay-1

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince 23.10.2014 günü 13 ** 066 ve 34 ** 1420 plaka sayılı araç yapılan aramada 6.470 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, Ü.S. , F.B. ve C.K. hakkında 5607 SKM ( Gümrük Kaçağı Sigara ) suçundan yasal işlem yapılmıştır.

Olay-2

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan istihbarı çalışmalar sonucu 24.10.2014 günü yakalanan sürücülüğünü Y.A isimli şahsın yaptığı 54 *** 811 plaka sayılı araçta yapılan aramada çeşitli markalarda 15.000 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, Y.A hakkında 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara ) suçundan yasal işlem yapılmıştır.

Bu itibarla 2 olayda toplam 21.470 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, 4 şüpheli şahsa 5607 SKM suçundan yasal işlem yapılmıştır.

Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde meydana gelen her türlü kaçakçılık olaylarına yönelik mücadelede halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz etmekle birlikte bu mücadele kapsamında yardımcı olmak isteyen herkesin 155 Polis İmdat hattı ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan 0422 322 31 12 numaralı telefonu ile irtibat kurmaları kaçakçılıkla mücadelede en önemli adım olacaktır."

JANDARMA OPERASYONLARI..

Jandarma tarafından yapılan operasyonlarda da tarihi eser, kaçak sigara ve uyuşturucu ele geçirildiği açıklandı.

Konuya ilişkin olarak Jandarma'nın, Valilik aracılığıyla verdiği bilgi şöyle:

"Malatya İl Jandarma Komutanlığınca, icra edilen önleyici hizmetler kapsamında;  

1.28 Ekim 2014 günü Arapgir ilçesi mülki sınırları içerisinde alınan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu S.Ç. isimli şahsa ait iş yerinde yapılan kontrolde eski eser kapsamında olduğu değerlendirilen (3) adet el yazması kitap, (4) adet mühür ve (1) adet sikke ele geçirilmiştir. Olayla ilgili S.Ç. isimli şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

2.28 Ekim 2014 günü Kale ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde (3000) paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş olup, olayla ilgili H.K. isimli şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

3.28 Ekim 2014 günü Darende ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde (200) gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş olup, olayla ilgili M.D. isimli şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanmasına yönelik kaçakçılık olayları ile mücadeleye aralıksız devam edilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız