SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Petrol Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 ayrı operasyonda 19 bin litre "karışımlı" yakıt ele geçirdi ve olayla ilgili olarak 6 kişi hakkında işlem yaptı.

Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 5-10 numara yağları amacı dışında satış yapanlara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde;

Görevlilerce gerçekleştirilen 5 ayrı çalışmada toplam 19.080 litre karışım yakıt ele geçirilmiş, bu yakıtların araçların deposuna konulmasında kullanılan toplam 3 adet huni muhafaza altına alınmış, olaylarla ilgili olarak 6 şahıs hakkında 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununa Muhalefetten işlem yapılmıştır.

5-10 numara yağların üretim amacının dışında satışının yapılamayacağına ilişkin bu şekilde satışın da kanunen yasal olmadığı, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununa 2/21-C maddesinde “Kurumdan izin alınmadan (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) Akaryakıt haricinde kalan solvent, madeni ve baz yağ, asvalt, solvent, naftave benzeri petrol ürünlerinden elde edilen akaryakıt yada akaryakıta dönüştürmek maksadıyla kullanılan veya bulundurulan akaryakıt haricinde kalan solvent, madeni veya bazyağı, asfalt, solvent nafta ve benzeri petrol ürünleri” KAÇAK PETROL olarak tanımlanmıştır.

Aynı şekilde mezkur kanunun Ek-5. Madde 1. Fıkrasında yer alan “Kaçak petrolü satışa arz eden, satan, bulunduran, bu özelliği bilerek ticari amaçlı satın alan, taşıyan veya saklayan kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis veya 20.000 güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır.” hükmü bulunmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız