SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Sigara Çamura Saplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:40:44
Kaçak Sigara Çamura Saplandı
A- A+ PAYLAŞ

Polis ekipleri tarafından Yazıhan ilçesi sınırları dahilinde Arguvan- Arapgir yol ayrımında çamura saplanmış olarak bulunan kamyonette gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen 66 bin 360 paket sigara ele geçtiği bildirildi.

Olayla ilgili olarak polis vukuat raporunda şu bilgi verildi:

"18.02.2011 günü 34 ** 7613 plaka sayılı kamyonet çamura saplanmış şekilde görülmüş, aracın yanına gidildiğinde aracın içerisinde ve yanında kimsenin olmadığı görülmüş, aracın kapıları kontrol edildiğinde kapısının açık olduğu, üzerinde kontak anahtarı bulunmadığı, kasasının beyaz branda ile örtülü olduğu görülmüş, kasanın arka kısmında açık bulunan yerden kasanın içerisine bakıldığında, siyah poşetler içerisinde sigara kartonları olduğu görülmüş ve 22500 paket M.M. marka, 18000 paket U marka, 5000 paket A marka, 4930 paket J. marka, 5500 paket S marka, 6520 paket E marka ve 3910 paket F marka olmak üzere toplam 66360 paket sigara olduğu tespit edilmiş, konu ile ilgili günün Nöb. Savcısı bilgilendirilmiş ve alınan talimatlar doğrultusunda gerekli tahkikata başlanılmıştır."
 
Ele geçen kaçak sigarayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden basına da şu açıklama yapıldı:
 
"Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin ilimiz dahilinde gümrük kaçakçılığı yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapmış oldukları çalışmalarda;
18.02.2012 günü saat 15:00 sıralarında, Yazıhan İlçe Emniyet Amirliği görevlileri ile birlikte Yazıhan İlçesi Polis sorumluluk bölgesinde yapılan operasyon neticesinde;
 
34 ** 38** plaka sayılı Gri V. C. marka araçla, 34 ** 76** plaka sayılı kamyonet içerisindeki şahıslar Yazıhan C.Savcısından alman arama kararına istinaden yapılan aramada; 34 ** 76** plaka sayılı araçta yapılan aramada; değişik markalarda toplam 66360 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir.
 
Şüpheliler S.Ö, F.D VE C.D hakkında 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara) suçundan adli işlem yapılarak, 18.02.2012 günü mevcutlu olarak Yazıhan C.Başsavcılığına sevk edilmiş, Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmışlardır.
 
Gümrük kaçağı sigara naklinde kullanılan her iki araca, şüpheli şahıslara ait 3 adet cep telefonuna, şahısların üzerinde ele geçirilen yaklaşık 5.000TL paraya ve değişik markalarda 66.360 paket gümrük kaçağı sigaralara el konulmuştur.
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde kaçak sigara ve her türlü kaçakçılık olayına yönelik mücadelede halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz etmekle birlikte bu mücadele kapsamında yardımcı olmak isteyen herkesin 155 Polis İmdat hattı ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan 04223223112 numaralı telefonu ile irtibat kurmaları.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız