SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Sigara Ele Geçirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:08
Kaçak Sigara Ele Geçirildi
A- A+ PAYLAŞ

Polis ve Jandarma tarafından yapılan operasyonlarda kaçak sigara ele geçirildi.

POLİS OPERASYONU..

 Malatya’da iki ayrı operasyonda, toplam 63 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek, 4 şahıs hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefet (SKM) suçundan yasal işlem yapıldı. 

Birinci operasyonda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbari çalışmalarda E.B. ve S.B. isimli şahıslar tarafından Malatya’ya gümrük kaçağı sigara getirileceği bilgisinin alınması üzerine, Yimpaş kavşağında uygulama noktası oluşturularak aracın gelmesi beklenildi. Uygulama noktasına gelen araçta yapılan aramada toplam 9 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Araç sürücüsü E.B. ile S.B. isimli şahıslar yakalanarak, haklarında 5607 SKM suçundan yasal işlem yapılarak serbest bırakıldı.

İkinci operasyonda ise, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbari çalışmalarda çekici-dorse araç ile doğu illerinden temin edilen gümrük kaçağı sigaraların batı illerine sevk edileceği bilgisinin alınması üzerine, Kale ilçesi polis sorumluluk bölgesinde uygulama noktası oluşturularak aracın gelmesi beklenildi. Uygulama noktasına gelen çekici-dorsede yapılan kontrolde, araçta H.B. ile Y.G. isimli şahısların olduğu anlaşılırken, araçta yapılan aramada toplam 53 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Şahıslar, haklarında 5607 SKM suçundan yasal işlem yapılarak serbest bırakıldı.

İki olay neticesinde toplamda 63 bin paket kaçak sigara ele geçirilerek, 4 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

JANDARMA..

Yolcu otobüsüyle kaçak sigara götüren bir zanlı yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Malatya İl Jandarma Komutanlığı’nca adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, Kale ilçesi Elazığ-Malatya karayolu üzerinde icra edilen yol kontrol ve aramasında; Elazığ’dan Malatya istikametine doğru hareket eden bir yolcu otobüsünde yolcu olarak bulunan S.C. isimli şahsın çantalarında yapılan aramada bin 199 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının talimatı ile gümrük kaçağı sigaralar muhafaza altına alınırken, şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız