SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Toplayana Ceza

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:12:34
Kaçak Toplayana Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Salep soğanlarını kaçak olarak toplayanlara 101 bin 589 TL ceza kesildiği bildirilip, ele geçirilen soğanların tekrar toprakla buluşturulduğu belirtildi.

Sivas’ın Ulaş ilçesinde Eskikarahisar Köyü civarında kaçak olarak toplanan Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürlüğü ne bağlı Sivas İl Müdürlüğü’nce muhafaza altına alındı.

Sivas İl Şube Müdürü Selami Şahinbey gözetiminde toplanan salep soğanlarının bölgede ekimi gerçekleştirildi.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, kurumlarının asıl görevlerinin doğa dengelerini korumak olduğunu belirterek, bu amaçla bölgeye bağlı 14 ilde bu ve bunun benzeri çalışmaları sürekli yapıldığını bildirdi.

Deligöz, “Biyolojik çeşitliliği korumak amacıyla Bölge Müdürlüğümüze bağlı Sivas ilimizde de rutin denetleme ve kontrol çalışmaları yapılmaktadır” diyerek, salep bitkisinin doğadan toplanmasının biyolojik çeşitliliğinin korunması açısından yasaklanmasına rağmen toplandığını, bu kişilere ilgili kanun ve yönetmenlik çerçevesinde 101 bin 589 TL para cezası uygulandığını kaydetti.

Kaçak olarak toplanan ve Sivas İl Müdürlüğünde muhafaza altına alınan salep soğanlarının yeniden doğaya kazandırılması amacıyla toplandıkları bölgeye ekimi yapıldığını, kurumlarının asıl görevlerinin doğa dengelerini korumak olduğunu söyleyen Deligöz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu amaçla bölgemizde bu ve bunun benzeri çalışmaları sürekli yapıyoruz. Bilindiği üzere Tunceli ilinde Yavrulu Leylek yuvalarının baraj altında kalması göze alınmayarak maliyetin çok yüksek olmasına rağmen barajda su tutulması ertelenmiştir. Yaralı olarak bulunan ve kaçak olarak yakalanan yaban hayvanlarının bakımı için bölgemizde rehabilitasyon merkezleri bulunuyor. Burada bakımlarının yapılarak tekrar doğaya salınıyor. Keklik üretme çiftliklerinde her yıl on binlerce keklik doğaya salınarak doğa dengesinin korunması sağlanıyor.”

Ayhan Deligöz, bu amaçla halkın, sivil toplum kuruluşlarının her zaman desteklerine ihtiyaç duyduklarını, daima işbirliği içerinde olacaklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız