SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Yakıta Büyük Operasyon

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:26:29
Kaçak Yakıta Büyük Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

ANKARA- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 270 bin litrelik akaryakıt kaçakçılığını ortaya çıkardı. 

Malatya-Sivas karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir firmaya ait akaryakıt istasyonunda, kayıt dışı satış yapıldığı bilgisi alındı. Bunun üzerine, gümrük muhafaza ekiplerince yapılan ilk incelemelerde, akaryakıt satış pompaları ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) otomasyon sistemi ara birim ünitelerinin devre dışı bırakılarak manuel olarak kayıt dışı satış yapıldığı tespit edildi.

Arama kararı çerçevesinde gerçekleştirilen detaylı araştırmada, akaryakıt tanklarından birinde otomasyona bağlı düzeneğin sabitlendiği, bu şekilde tank stoğunun aynı tutulduğu belirlendi.

İstasyonda ayrıca, yakıt tanklarına plastik hortumlarla bağlı halde bin litrelik harici seyyar fiber tank ve bunu besleyen bir adet dinamo belirlendi.

Akaryakıt istasyonundaki 2 adet satış pompası ile 1 nolu tankın kapağı geçici olarak mühürlendi. Yasa dışı satışta kullanılan düzeneğe el konuldu.

Akaryakıt istasyonunda yapılan inceleme ve araştırma sonucunda toplam 270 bin 131 litre menşei belirlenemeyen akaryakıtın; EPDK otomasyon sistemi devre dışı bırakılarak, kayıt dışı satışının yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Söz konusu akaryakıtın gümrüklenmiş değerinin bir milyon 317 bin lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Olayla ilgili olarak firma yetkilisi hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

FOTO: Büyük foto Arşiv, diğer 3 fotoğraf operasyondan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız