SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Yapıya 'Zorba' Savunma!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:22:20
Kaçak Yapıya 'Zorba' Savunma!
A- A+ PAYLAŞ

Malatyapark AVM’nin Hilton Oteli’ne bakan doğu tarafındaki çıkış kapısı önüne yapılan, malatyahaber.com ile Yeni Malatya Gazetesi’nin konuyu gündeme taşımasıyla ‘Kaçak olduğu’ ortaya çıktıktan sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından mühürlendiği bildirilen gecekondu tarzı eklentide, mühürleme sonrası çalışmanın devam edip-etmediğini görüntülemek isteyen Yeni Malatya Gazetesi muhabiri, Malatyapark AVM’de görevli özel güvenlikçilerin zorbaca girişimlerine muhatap oldu. 

Kamuya açık bir alanda, kamuoyunu yakından ilgilendiren bir konuda fotoğraf çeken gazetecinin fotoğraf makinesine ‘zorla’ el koymak isteyen Malatyapark AVM’nin özel güvenlik personeli, gazetecinin sert tepkisi ve olay yerine polis çağrılmasıyla geri adım atarak kendi görev alanına çekilmek zorunda kaldı. 

Kuruluşundan itibaren imar usulsüzlükleri ile anılan ve bu nedenle halen farklı konularda mahkemeleri devam eden, Malatya İdare Mahkemesi tarafından imar usulsüzlükleri nedeniyle faaliyetinin durdurulması yönünde karar verilen ancak verilen kararın Malatya Belediyesi tarafından yasa dışı biçimde uygulanmaması nedeniyle faaliyetlerine devam eden Malatyapark AVM’de imar usulsüzlüklerinin sonu gelmiyor. 

İmar usulsüzlüklerinin sonunun gelmemesinin yanısıra, Malatyapark AVM’de imar usulsüzlüklerini haber yapan gazetecilere karşı Malatyapark AVM’de görevli özel güvenlik personelinin zorbaca girişimleri de devam ediyor. 

Geçtiğimiz yıllarda, Malatyapark AVM’nin çevre düzenlemesi olarak kullandığı, gerçekte ise kamuya, yani halka ait bir alanda, Başbakan Erdoğan’ın mitinginden dağılan vatandaşların üzerine kurt köpeği salma girişiminde bulunan Malatyapark AVM özel güvenlik personelinin son marifeti Yeni Malatya Muhabiri’ne karşı şiddet uygulama girişimi oldu. 

Yeni Malatya Muhabiri Güler Hazar, geçtiğimiz günlerde Yeni Malatya Gazetesi’nin gündeme getirmesiyle ‘kaçak yapı’ olduğu ortaya çıkan ve bu nedenle Yeşilyurt Belediyesi tarafından ‘görüntüyü kurtarmak’ amaçlı da olsa mühürlenen, Malatyapark AVM’nin Hilton Oteli’ne bakan doğu tarafındaki çıkış kapısı önüne gecekondu tarzı yapılan eklentide mühürleme sonrası faaliyetin devam edip etmediğini görüntülemek istedi. 

Kamuya açık bir alanda ve kamu çıkarlarını yakından ilgilendiren bir konuda fotoğraf çekerken gazetecinin yanına gelen Malatyapark AVM güvenlik personeli, AVM ile ilişkili kaçak yapılaşmayı görüntülemek isteyen gazeteciye ‘zor’ uygulama girişimiyle gazetecinin görevini yapmasını engellemek istedi. 

Malatyapark AVM güvenlik personeli, ayrıca, yasada, gerçekleşmesi halinde suç oluşturan bir yolla gazetecinin fotoğraf makinesine el koyacağı yolunda tehditte bulundu. 

Malatyapark AVM güvenlik personeli, yasa dışı tavırlarını bununla sonlandırmadı.  Güvenlikçiler, Malatyapark AVM Yönetimi’nin kendilerine verdiğini söylediği, gazetecinin kimliğini görmek istedi.

Gazetecinin tüm bu girişimlere, sert tepki vermesi, yasal görevini yapmaya hiçbir gücün engel olamayacağını söylemesi ve olay yerine polis çağrılmasını istemesi üzerine, Malatyapark AVM güvenlik personeli, geri adım atmak ve kendi görev alanına çekilmek zorunda kaldı. 

Gazetecinin talebi üzerine olay yerine gelen polis, gazetecinin sarı basın kartını gördükten sonra, Malatyaprak AVM güvenlik personeline, gazetecinin çalışmasını yapması için rahat bırakılmasını söyleyip, gazetecinin çalışmasına devam edebileceğini belirttikten sonra olay yerinden ayrıldı. 

Gazeteci, daha sonra Malatyapark AVM’nin geleneksel imar usulsüzlüklerinden yeni biri olan, ana statik projede yer almadığı için Malatya Park binasına girip çıkan binlerce insanın güvenliğini tehdit edebileceği belirtilen ve AVM'nin tahliye kapısını kapatan kaçak yapının görüntülemeye devam etti.

FOTOĞRAFLAR: "Kaçak" olduğu ortaya çıkan eklentinin son durumu. AVM'nin güvenlikçileri bu görüntülerin çekilmesini engellemeye kalkıştı.. (Güler HAZAR)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız