SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaçınılmaz Olan..'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 2. Lig takımlarından Malatyaspor'da 'İstişare ve Ortak Akıl' toplantısı gerçekleştirildi.

Polisevi'nde Vali Ulvi Saran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, Malatyaspor Kulübü eski başkanlarından Hanefi Selimoğlu, Malatyaspor eski yönetim kurulu üyesi Özgür Aydın ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrasında Vali Ulvi Saran, toplantıda alınan kararlarla ilgili bir basın açıklaması yapılacağını söyledi.

Öte yandan toplantı sonrası basın mensuplarına Malatyaspor İstişare, Paylaşım ve İşbirliği Platformu adı altında bir basın metni dağıtıldı. 'Kamuoyu Duyurusu' şeklinde başlayan metinde, "Malatya halkının sosyal bütünleşmesinde ve Malatyalılık kimliğinin oluşmasında önemli bir payı bulunan Malatyaspor'un uzunca bir süredir yaşamakta olduğu yönetim boşluğu ve ekonomik sorunlar; Malatyaspor'a gönül verenlerde ve Malatya halkında hayal kırıklığına neden olduğu gibi, kulübün geleceğine dair bir ümitsizlik ve
belirsizlik ortamının doğmasına neden olmuştur. Geçmiş yönetimlerin icraatlarının bir sonucu olarak kulübün karşılaştığı idari ve mali sorunların bugüne kadar normal yollarla ve kongre süreçleriyle çözülememesi, kamuoyunda yeni öneri ve arayışların gündeme gelmesine yol açmış; konunun doğrudan sorumlusu ve muhatapları olmadıkları halde, yaşanan sıkıntılara mülki makamların, mahalli yöneticilerin ve siyasi temsilcilerin çözüm bulması yönündeki beklentileri gündeme gelmiştir. Malatya halkının ortak duygu ve beklentilerini yansıtan bir konuda ili temsil eden yöneticilerin oluşan hassasiyete duyarsız kalmayacağı ilkesinden hareketle; İl Valisinin çağrısı üzerine, mülki ve mahalli yöneticilerin, milletvekillerinin, Sanayi ve Ticaret Odası'nın, sivil toplum kuruluşlarının ve Malatyaspor kulübü yetkililerinin katıldığı bir 'İstişare, Ortak Akıl ve Paylaşım' toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Yapılan toplantının amacı konunun taraflarının ve idarenin ildeki en üst yetkililerinin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan son gelişmeleri değerlendirmek, kimlerin hangi rolü ve sorumlulukları üstlenmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunmak, soruna çözüm bulma iradesinin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmak ve böylelikle kamuoyundaki belirsizlik ortamının giderilmesini sağlamaktır.

Sonuç olarak; Malatyaspor'u içinde bulunduğu sıkıntıdan, bu kulübe gönlünü veren ve maddi fedakarlıkta bulunması gereken öncelikle Malatyaspor yönetiminde görev almış eski yöneticiler ve Malatyalı iş adamlarının fedakarlılığı, azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Ortaya çıkan borç yükünün; her halükarda kişilerin maddi yardım ve katkılarıyla karşılanması kaçınılmazdır.

Böylelikle kulübün yönetim kadrosu kendi doğal kongre ve seçim süreçleriyle belirlendikten sonra karşı karşıya bulunulan maddi sıkıntının giderilmesi konusunda ve normal faaliyet süreci içinde kamu yöneticileri, ancak kanunların ve mevzuat hükümlerinin izin verdiği ölçüde üzerlerine düşeni yapabileceklerdir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız