SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçırılan THY Pilotları

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:31:26
Kaçırılan THY Pilotları
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’da kaçırılan THY pilotlarının serbest bırakılmaları ve yurda dönüşlerini sağlamaya yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, THY’nin İstanbul-Beyrut seferini yapan uçuş ekibinden Pilot Murat Akpınar ve Yardımcı Pilot Murat Ağca'nın bu sabah Beyrut Havaalanından kalacakları otele doğru giderken silahlı kişiler tarafından kaçırıldıkları öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, "Konuyla ilgili olarak derhal Lübnan hükümeti ve güvenlik makamları nezdinde gerekli girişimler yapılmış ve vatandaşlarımızın salimen serbest bırakılmaları için her ne gerekiyorsa ivedilikle yapılması talep edilmiştir. Sayın Bakanımız da Lübnan Başbakanı Mikati ve Lübnan Meclis Başkanı Berri ile telefonla görüşerek beklentimizi en üst düzeyde vurgulamıştır" denildi.

Diğer uçak mürettebatı halen Beyrut'ta Büyükelçiliğinin gözetiminde ve emniyette olduğu belirtilen açıklamada, "Mürettebat en kısa zamanda Türkiye'ye geri getirilecektir. Bakanlığımız ve Büyükelçiliğimiz, Lübnan makamlarıyla işbirliği içinde, kaçırılan pilotumuzun ve yardımcısının serbest bırakılmalarını ve yurda dönüşlerini sağlamaya yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir" denildi.

UÇAK İSTANBUL'DA..

Beyrut’ta kaçırılan Türk Hava Yolları pilotlarının kullandığı ‘Kız Kulesi’ isimli uçak 5 personeli ile birlikte İstanbul’a getirildi.

THY’nın İstanbul-Beyrut seferini yaptıktan sonra kaçırılan pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca için dışişleri yetkilileri seferber oldu. İki pilotun serbest bırakılması için hükümet nezdinde girişimler sürerken pilotların kullandığı uçağın geri getirilmesi için THY’nden yeni uçuş personeli Lübnan’a gönderildi. THY’nın tarifeli seferiyle Lübnan’a gönderilen uçuş ekibi kaçırılan Kız Kulesi uçağıyla geri getirildi. Uçak saat 17.20’de 5 uçuş personeli ile birlikte İstanbul’a iniş yaparken personelin basın mensupları tarafından görüntülenmemesi için farklı bir kapıdan çıkarıldı.

TÜRK YOLCULAR YAŞADIKLARINI ANLATTI

THY’nın tarifeli seferiyle İstanbul’a gelen Türk yolcuları ise Beyrut’ta yaşadıklarını anlattı. Eşiyle birlikte Beyrut’a gittiğini söyleyen bayan yolcu, “Biz personelle aynı otelde kalıyorduk. Otelde çok sayıda asker ve polis vardı. Bizimle ilgili bir şey olmadığını söylediler ama yine tedirgin olduk” dedi.

Bir başka yolcu ise THY personelinin kaçırıldığını havalimanına indikten sonra öğrendiklerini belirterek, “Sabah havalimanına geldiğimizde uçağın gecikmeli olduğunu söylediler. Pilotlar kaçırılmış. Biz kabin ekibiyle birlikte İstanbul’a geldik” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız