SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaçmadım, Borçları Ödüyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 72 kayısı tüccarı ve kayısı çiftçisinin 12 milyon TL alacaklı olduğu iddia edilerek hakkında dava açılan iş adamı M.Ö., “Yurt dışı bağlantılarımda yaşanan sıkıntılardan dolayı sıkıntıya girerek borçlarımı ödeyemedim. Ancak kaçmayarak, Malatya’da eski işyerimde çalışarak borçlarımı ödemeye çalışıyorum” dedi. 

M.Ö., yaptığı yazılı açıklamada, “Ben bu dolandırıcılık kelimesini kesinlikle kabul etmiyorum. Ben bu ülkede saygıdeğer bir iş adamıydım. Yıllarca insanlara iş ve aş verdim ve ülkeme devletime vergimi verdim ve yıllarca vergi rekortmeni oldum. Ülkeme de döviz geliri sağladım, halen de sağlıyorum. Çünkü eski işyerimizde çalışmaya devam ediyoruz. Bin 300 ton da kayısı yükledim ve borcumu da kısmen ödeme yaptım ve yapacağız da. Sıkıntıya düşmemin nedeni de yurtdışına sattığım malların gerek bir kısmı yani Amerika’daki malların geri dönmesi, Mısır’a da yapmış olduğum malların Mısır'ın kendi iç savaşından dolayı siparişler iptal edilince çok ciddi bir zarar gördüm. Bu yüzden işlerim sıkıntıya girdi. Bankalar, verecekleri kredileri iptal etti ve eski kredileri de kapatmamı istediler bu yüzden çeklerim ve senetlerim yazıldı. Bundan dolayı birçok esnaf ve köylüye ve bankalara borçlandım” dedi. İş adamı M.Ö. şunları söyledi:

“Borçlu olduğum arkadaşlar bana destek çıkarak yeniden bir yapılandırmaya girildi. Bir komisyon oluşturulup çalışmaya başladık. Şunu söyleyeyim ki Malatya’da bir ilki başardık. Bu şekilde işleri yolunda gitmeyenler kaçışta çözüm buluyorlardı. Oysa ben uzun sürede olsa müsaade edilirse çalışıp ödemeye arkadaşlarımla beraber gayret edeceğim. Yeni sezonda daha iyi çalışıp eski müşterilerimizle bağlantılar yapıyoruz. Borçlu olduğum insanların katkısına ve emeklerine teşekkür eder hepsine saygılarımı sunuyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız