SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaddafi Komşusuna Saldırdı

A- A+ PAYLAŞ

Libya lideri Muammer Kaddafi emrindeki güçlerin, sınırdaki Tunus kasabası Dehiba'yı top ateşine tuttuğu bildirildi.

Reuters, Tunus'a kaçan Libyalı isyancıların peşinden sınırı geçen Kaddafi güçlerinin, Tunus askerleriyle de çatıştığını belirtti.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, "Şiddetli çatışmalar sabah saatlerinde Dehiba'nın merkezine sıçradı. İnsanlar dışarı çıkamıyor. Çatışmalar, isyancıların Dehiba'daki mevzilerine saldırmasının ardından başladı" dedi.

Kaddafi güçlerinin hafif ve ağır silahlarla saldırıya geçtiği bildirilirken, top mermilerinin Dehiba'daki evlere isabet ettiği ve en az bir kişinin yaralandığı ifade edildi.

Tunus, Kaddafi'ye bağlı birliklerin muhalif savaşçıları takip ederken sınır ihlali yapmaları üzerine Libya Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Tunus Dışişleri Bakan Yardımcısı Radhune Nuicer, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, "Libya elçisini çağırdık ve kendisine sert bir protesto çektik. Çünkü bu tür hareketlerin tekrarına müsamaha gösteremeyiz. Tunus sınırı kırmızı çizgidir, hiçkimse onu ihlal edemez" dedi.

Tunus dün de Kaddafi'ye bağlı birliklerin, Libyalı isyancılarla sınırda yaptığı çatışma sırasında topraklarına girmesini şiddetle kınamıştı.

NATO YİNE BOMBALADI
Kaddafi güçlerinin, Libya'nın Misrata kentinde de muhaliflerin kontrolündeki havaalanının ele geçirmek için isyancılarla çatıştığı bildirilirken, NATO'nun bölgedeki hava operasyonları da devam ediyor.

Abdülrahman adında muhaliflerin bir sözcüsü, Reuters ajansına verdiği demeçte, NATO'nun, muhaliflerin elindeki Zintan kentine saldıran Kaddafi'ye bağlı birliklere hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Sözcü, NATO'nun hava saldırısının ardından Kaddafi birliklerinin Zintan'ı bombalamadığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız