SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaddafi: Libya'dayım ve Savaşacağım

A- A+ PAYLAŞ
 
Libya'da, muhaliflerin ülkenin büyük bölümünü ele geçirdiğinden beri nerede olduğu bilinmeyen Muammer Kaddafi, Suriye televizyonunu telefonla arayarak, Libya'dan telefon ettiğini ve muhalifleri yenilgiye uğratacağını söyledi.
 
Nerede olduğu bilinmeyen Muammer Kaddafi, Suriye'nin Al-Rai televizyonunu arayarak, Libya'dan telefon ettiğini ve muhalifleri yenilgiye uğratacaklarını söyledi.
 
Tüm Libyalılara seslenen Kaddafi, "Libya toprakları sizindir ve onu köpeklerden korumanız gerekiyor" dedi.
 
"Eskiden İtalyan casusları vardı, şimdi Fransız casusları var" diyen Kaddafi, askeri konvoyla Nijer'e gittiği yönündeki iddialarını yalanlayarak, bu haberleri psikolojik savaş olarak nitelendirdi.
 
'NİJER HÜKÜMETİ KADDAFİ'Yİ KABUL ETMESİN'
 
Halen Libya'da olduğu düşünülen Kaddafi'nin Nijer'e kaçabileceği yönünde yaygın söylentiler devam ederken, Libya'da başket Trablus dahil ülkenin büyük kısmında kontrolü sağlayan isyancı güçler, Nijer hükümetinden Kaddafi'yi kabul etmemesini istedi.
 
TUTUKLAMA EMRİ
 
Uluslararası Ceza Mahkemesi Muammer Kaddafi hakkında bir tutuklama emri çıkardı. Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam ve eski istihbarat şefi Abdullah Sanussi de tutuklama istemiyle aranıyor.
 
Nijer de Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni resmen tanıyan ülkeler arasında yer alıyor. Nijer Dışişleri Bakanı Muhammed Bazum, son günlerde Libya sınırından ülkesine geçen kişiler arasında Kaddafi rejiminin üst düzey yetkilileri olduğunu kabul etti. Ancak Albay Kaddafi'nin ya da oğullarından herhangi birinin Nijer'de olduğu yönündeki haberlerin gerçeklik payı olmadığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız