SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaddafi Nerede?

A- A+ PAYLAŞ
 
Libya'da isyancı güçler Albay Muammer Kaddafi'nin Bab-el Aziziye karargahını bastı, Yeşil Meydan'da kalabalıklar Kaddafi rejiminin sonunu kutladı. Ama "Kaddafi nerede?" sorusu hala yanıtsız.
 
Trablus'un çok büyük bir bölümünde kontrol muhaliflerin eline geçmesine rağmen, Kaddafi'nin nerede olduğu henüz bilinmiyor.
 
Hükümet güçleri ile muhalifler arasında çatışmalar şiddetlendikten sonra, varlığını ses mesajlarıyla duyurmaya başlayan Kaddafi, son sesli mesajında muhaliflere meydan okuyarak, "Ya zafer, ya da ölüm" dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir başka sesli mesajında ise Trablus'ta olduğuna işaret eden ifadeler kullandı.
 
Geçen Mayıs ayından bu yana kamuoyu önüne çıkmayan Kaddafi, so olarak Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzinov'la satranç oynarken görüntülenmişti.
 
'KADDAFİ TRABLUS'TA OLDUĞUNU SÖYLEDİ'
İlyumzinov'un Kaddafi'nin son durumu ile ilgili Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Seyfülislam telefonu babasına verdi, o da Trablus'ta olduğunu, hayatta ve sağlıklı olduğunu, sonuna dek savaşmaya hazır olduğunu söyledi" dedi.
 
Trablus'ta bulunan Bab-el Aziziye karargahın bulunduğu bölgede çatışmalar kızışmadan Kaddafi'nin karargahta bulunduğu bildirilen çok sayıda yeraltı tünelinden faydalanmış olabileceği yapılan değerlendirmeler arasında.
 
ÇÖLDE Mİ?
Kaddafi'nin nerede olduğuna dair en yaygın söylentilerden biri, Trablus'u bir süre önce terk edip batıda, sahilde bulunan doğum yeri Sirte'ye ya da ailesinin güneyde çölün ötesindeki memleketi Sebha'ya gitmiş olabileceği.
 
Burada Sahra Çölü üzerinden geçmişte davet aldığı Nijer ya da Çad'a, hatta Mali'ye geçmiş olma ihtimali ise diğer tahminlerden.
 
YURTDIŞINA MI GİTTİ?
Muammer Kaddafi'nin çatışmalar kızışmadan yurtdışına gitmiş olabileceği ise yapılan tahminler arasında.
 
Afrika Birliği'nin krize arabuluculuk çabalarına öncülük eden Güney Afrika Cumhuriyeti, Kaddafi'nin kaçmasına yardım etmek için hafta başında ülkeye uçak gönderdiği iddialarını yalanlamak zorunda kalmıştı.
 
Öte yandan bazı isyancı çevreler Kaddafi'nin bazı aile üyeleriyle birlikte Cezayir sınırında görüldüğünü öne sürdü.
 
ABD: KADDAFİ LİBYA'DA
Amerikan Savunma Bakanlığı ise Pazartesi günü yaptığı açıklamada Kaddafi'nin hala Libya'da olduğuna inandıklarını söylüyordu. Libya'da isyancı güçlerle birlikte tüm yabancı istihbarat servisleri de Kaddafi'yi arıyor.
 
Aylardır NATO saldırılarına yakalanmamayı başaran Kaddafi'nin, yakalanıp yakalanmayacağı büyük merak konusu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız