SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaddafi: Savaş, Ordu: Ateşkes

A- A+ PAYLAŞ

Kaddafi, Fransa, İngiltere ve ABD tarafından bombardımanın başlatılmasından sonra televizyonda dün yayımlanan ikinci açıklamasında, “Libyalılar şimdi silah taşıyor. Mitralyöz, bomba ve tabanca bütün Libyalılara dağıtıldı” dedi.

Kaddafi, sözlerine şöyle devam etti: “Haçlı ülkeleri Fransa, İngiltere ve ABD’nin Bingazi ya da başka yerdeki işbirlikçilerini bitireceğiz. Biz muzafferiz, siz mağlup. Savaş alanından çekilmeyeceğiz çünkü toprağımızı ve onurumuzu savunacağız. Bütün Libyalılar şehit olarak ölmeye hazır. Savaşacağız, toprağımızı size bırakmayacağız. Geniş bir cephede çarpışacağız ve teslim olmayacağız.”

İkinci ateşkes
Kaddafi “Savaşacağız” açıklamasını yaparken gece saatlerinde Libya ordusu ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Ordu sözcüsünün yaptığı açıklamada bütün birliklere saat 21.00’den itibaren geçerli olmak üzere ateşkes emri verildiği belirtildi. Ateşkes kararının, Afrika Birliği’nin “düşmanlıklara bir an önce son verilmesi” çağrısının ardından alındığı vurgulandı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Libya ordusunun ateşkes sözünde durmasını beklediklerini söylerken, ABD ateşkesi tanımadığını açıkladı. Libya, BM Güvenlik Konseyi’nin kararından sonra da ateşkes ilan etmiş ancak bazı birlikler Bingazi’ye saldırınca hava harekatı başlamıştı.

Oğlum Obama

LİBYA lideri Muammer Kaddafi operasyonlar öncesi Batılı liderlere birer mektup gönderdi. Başkent Trablus’ta basın toplantısı düzenleyen Libya hükümet sözcüsü tarafından kamuoyuyla paylaşılan mektupların en ilginci ise kuşkusuz ABD Başkanı Barack Obama’ya hitaben yazılanıydı. Kaddafi, “Muhterem oğlumuz Barack Hüseyin Obama’ya” sözleriyle başlayan mektubunda, “Daha önce söylediğim gibi, Allah korusun, Libya ile ABD arasında savaş olsa bile, sen benim oğlum olarak kalacaksın ve seni yine de seveceğim. Sen de bu kıtadan bu topraklardansın. Gözümdeki imajının değişmesini istemiyorum. Bütün Libya halkı benimle ölmeye hazır, kadın ve çocuklar bile. Biz, El-Kaide ile savaşıyoruz. Bunlar Libya’dan Moritanya’ya Cezayir’den Mali’ye savaşıyor. Amerikan kentlerini silah zoruyla ele geçirseler, sen ne yapardın?” dedi. Kaddafi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İngiltere Başbakanı David Cameron ve BM Genel Sekreteri Ban ki-mun’a gönderdiği mektuplarda da, “Libya sizin değildir. Güvenlik Konseyi geçersizdir, çünkü bir ülkenin içişlerine müdahale ediyor. Bizim içişlerimize karışma hakkınız yok. Size bu hakkı kim verdi? Biz halkımıza tek kurşun bile atamayız” sözlerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız