SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaddafi'den Türkiye Hakkında Müthiş Sözler!

A- A+ PAYLAŞ

Daha önce dönemin başbakanı Necmettin Erbakan’ı ülkesinde konuk ettiği sırada Türkiye kamuoyunu ayağa kaldıran açıklamlarda bulunan Libya lideri Muammer Kaddafi, bu kez de ülkesinde yaşanan iç savaşı değerlendirirken tartışmalı açıklamalarda bulundu.

TRT Türk’e konuşan Libya lideri Mülakat boyunca, ülkesine karşı yapılacak olası bir uçuşa yasak bölgesini eleştiren Kaddafi, bu konuda çok tartışılacak bir de benzetme yaptı. Kaddafi bu konuyla ilgili olarak; “Türkiye’de hak isteyen Kürtler var, bağımsız bir devlet kurmak istiyorlar. Senelerdir Türk ordusu Kürtlerle savaşıyor. Niye Türkiye’nin askeri hava sahası kapatılmıyor. Ne ABD ne de Avrupa bununla ilgili karar çıkarıyor. Neden?” diye sordu. Üçüncü haftasına giren çatışmalarda Türkiye’nin tutumunu da değerlendiren Kaddafi, özellikle Türk işçilerinin ülkesinden ayrılmasını yadırgadığını ancak yine de bunu anlayışla karşıladığını belirtti.

TÜRK İŞÇİLERİ GERİ GELSİN

“Biz dostuz arkadaşız, gerçekten mükemmel ilişkilerimiz var. Anlaşmalarımız var. Vizeleri kaldırdık, Türk şirketlerinin her zaman önceliği var. Tabi gelen açıklamalarla ilgili ben Türkiye’yi mazur görüyorum. Olanlardan etkilendi, duyduğu haberlerden etkilendi. İşçilerin çekilmesi iyi bir tutum değildi. Tabi Türkiye olayların gerçek yüzünü öğrendiğinde, kargaşa olmadığını anladığında, tutumunu değiştirecektir” diyen Libya lideri ayrıca daha pek çok inşaat projesinin Libya’da devam ettiğini söyledi ve kısa süre içinde Türk işçilerinin geri gelmesini sağlayacak güvenceler sunacağını belirtti.

HEP OSMALIYIZ

Kaddafi'nin Türk halkına başka mesajları da vardı: "Türkler kardeşimiz. Tarihimiz bir. Yüzlerce yıl birlikte yaşamışız. Hepimiz Osmanlı'yız, tarihimiz bu, bundan kurtulamayız."'BARBAROS KORSAN'İki ülkenin de ortak tarihi olduğuna dikkat çeken Kaddafi, geçtiğimiz günlerde Barbaros hayrettin Paşa hakkındaki benzetmesini ise arkasında dıurdu ve eğer Libya’daki çatışmalar durdurulmazsa Barbaros’un Akdeniz’de korsanlık yapacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız