SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaddafi'ye Garanti Sunduk"

A- A+ PAYLAŞ

 

Koltuğunu terk etmek istemeyen Muammer Kaddafi’nin, Türkiye’den gelen korunma teklifini reddettiği ortaya çıktı.

Dün akşam NTV’nin canlı yayınına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya’yı terk etmekten başka bir çaresi olmadığını savunduğu Kaddafi’ye, böyle bir karara varması durumda yardımcı olabilecekleri haberini gönderdiklerini açıkladı. Libya liderinin bu öneriyi reddettiğini belirten Erdoğan, “Kaddafi’nin lider pozisyonu vardı, onu kaybetti. Şimdi oğlu daha önde görünüyor. Değişime direniyorlar” dedi.

Öte yandan Muammer Kaddafi’nin kızı Ayşe Kaddafi, NATO’nun Nisan ayı sonunda Trablus’a düzenlediği bombardımanda ailesinden 4 kişinin ölümünden sonra, NATO’ya Fransa’da ikinci ‘cinayet’ ve ‘savaş suçu’ davası açtı.

NATO Twitter’dan hedef belirliyor

Sosyal paylaşım sitelerinin bugüne kadar bilinenlerin dışında ilginç bir işlevi daha olduğu ortaya çıktı. Libya lideri Kaddafi’ye bağlı güçleri bombalayan NATO’nun, hedef belirlerken Twitter’da rastladığı güvenilir bilgileri de değerlendirdiği belirtildi. NATO operasyonunun sözcüsü Yarbay Mike Bracken, “Mümkün olan tüm kaynaklardan istihbarat alacağız. İnternet üzerinde açık kaynaklardan istihbarat sağlanıyor, Twitter takip ediliyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız