SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kademe Anlayışımız Kazanmamızı Sağladı"

0
Güncellendi - 2017-12-09 19:27:22
A- A+ PAYLAŞ

 Göztepe’nin Teknik Direktörü Tamer Tuna, deplasmanda oynadıkları 3 maçtan hedefledikleri 10 puanı çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

  Maç sonu açıklamada bulunan Tuna, “Bizim açımızdan önemli bir maçtı. Son 4 maçın 3’ünü Evkur Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte deplasmanda oynadık. Bu maçlardan 10 puan çıkarma hedefindeydik. Çünkü Malatya’ya gelene kadar 7 puan çıkartmıştık. Bu bize ligin ilerleyişinde çok avantaj sağlayacaktı. Bu konuda mutluyuz” dedi.

  Tuna, öne geçtikleri ve süreci önde götürdükleri bir maç oynadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Karşılaşmanın pas yüzdesi çok düşük oldu. Biz topa sahip olan bir takımız ama bu üstünlük tamamen Malatyaspor’daydı. Bunun iki sebebi var; 30 metre üzerinde 80 tane pasla oynandı. Biz 80, Malatyaspor ise 79. Bu özellik maçı biraz pas yüzdesinin düşük olmasına ve orta sahanın hızlı geçişine neden oldu. Öne geçtiğimiz anlarda, aslında bu konuda tecrübeliydik, 3-1, 3-2’lik maçları biz çok yaşadık. Bu konuda tecrübemiz konsantrasyonumuzun yüzde yüz oranında ve bunun üzerinde sahadaki hakimiyetimizi sağladı. Rakibimize pozisyon versek de bu pozisyonlardaki iyi organizasyonumuz ve kademe anlayışımız maçı kazanmamızı sağladı. Tabi Malatyaspor’un kullandığı uzun toplar bizi biraz daha geriye itti. Bu anlamda takım boyumuzu biraz kısaltmamız, topa sahip olma oranımızı da etkiledi.”

  Her iki takım taraftarına da teşekkür eden Tuna, “Maç öncesi hem Evkur Yeni Malatyaspor’un bize gösterdiği misafirperverlik hem de takımlarını destekleyişleri kayda değerdi. Bizim taraftarımız, övgüyü her zaman hak eden bir taraftar. Burada da gördük, coşkuyu bize yaşatıyorlar. Maçın önüne geçen en iyi olay buydu. Maçı kazanmamız bizim açımızdan şöyle önemli; ligde kalıcı olma hedefiyle lige başlamış biz Göztepe’nin hedeflerini daha da yukarıya taşıması adına önemliydi. Bu konuda da mutluyuz” diye konuştu.

Tuna, duran top organizasyonlarında sürpriz bir oyuncu daha kullandıklarını belirterek, “18 içine 5 oyuncuyla giren bir takımız ama bugün 6 oyuncuyla duran toplarda gol aradık. Organizasyonumuza sürpriz bir oyuncu daha dahil ettik. Taktik açıdan duran toplar bizim için çok önemliydi. Bugün 15.golümüzü attık. Duran toplarda çok üstün bir takımız. Bunu iyi kullanıyoruz, iyi çalışıyoruz. Malatyaspor’un da bu konuda zaafı vardı. Duran toplardan goller bulan bir takımdı ama biz bunu iyi kullandık” dedi.

  Hakemlerle ilgili konuşmayacağını kaydeden Tuna, “Penaltılar lehimize ya da aleyhimize verilse de maç eleştirisinde hakem adını ağzıma daha almadım. Prensip olarak hakemleri konuşan teknik adamlarında takımlarında hiçbir zaman kalıcı olmadığını, bahanelerin onlara bulunduğunda hiçbir şey kazanılmadığına çok şahit olan bir teknik adamım. O yüzden hakemleri hiçbir şekilde konuşmadım, bugünde konuşmayacağım. Benim adıma bütün hakemlerin gösterdiği maçtaki iyi ya da kötü kararları, emin olun biz teknik adamların ya da oyuncuların yaptığı hatalardan daha fazla değil. Daha aşırısını yapıyoruz. Öz eleştirimi bundan yana kullanıyorum eleştirimi de hakemlerden yana kullanmamaya lig bitene kadar devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cemil (6 yıl önce)
    Bir kaç hafta üst üste hakem penaltını vermesin puan kaybet,o zaman görelim seni.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.korkmaz (6 yıl önce)
    Bu soğukta takımı destekleyen taraftara ve seyircimize teşekkür ederim. Yönetim? Takım?
    0
    0
    Yanıtla