SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kademeli Geçiş Sağlanacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:37:50
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya merkezde 4 lise genel lise olarak kalırken, bazı liseler de Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü. 
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Malatya merkezde Çilesiz’deki 24 derslikli Malatya Endüstri Meslek Lisesi olarak eğitime açıyoruz. İdarecilerini atadık. 9. sınıfa meslek lisesi olarak eğitime başlayacak.
 
İl merkezinde, Sümer Lisesi’ni ihtiyacımız olan Ticaret Meslek Lisesi’ne dönüştürdük.
 
Akıncı Lisesi’ni Anadolu Lisesi’ne dönüştürdük. SBS sonuçlarına göre öğrenci alınıyor. Kız Lisesi, Anadolu Kız Lisesi’ne dönüştürdük. Genel liselerimizi kademeli olarak kapatıyoruz. Genel lise olarak, Malatya, Fatih , 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal lisesi ve Kubilay Lisesi kaldı” şeklinde konuştu.
 
Bulut, “Yeşilyurt bölgesinde Malatya merkeze yakın Mahmut Çalık Anadolu Lisesi’ne önümüzdeki eğitim yılı için 300 öğrenci alınacak. Öğrenciler SBS sonuçlarına göre tercihlerini yaptılar. Önümüzdeki günlerde yerleşme sonuçları açıklanacak” dedi.
 
Mehmet Bulut, genel ve meslek liselerine kayıtların 13-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını bildirip, 10 meslek lisesine tercihlerin yapılacağını vurguladı.w
 
Kademeli Geçiş Sağlanacak
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan 4+4+4 kapsamında imam hatip okulları için de yeni düzenleme yapıldığı belirtilerek, ilköğretimin ara sınıflarında okuyanlara kademeli geçiş sağlanacağı ifade edildi. 
 
Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "4+4+4 kapsamında yaptığımız çalışmalar kapsamında okullarımızın bir kısmını ilkokul, orta ve lise olarak belirledik. Geçiş dönemi olması nedeniyle kademeli geçiş şeklinde düzenleme yaptık. İlkokul 1. sınıfa öğrenci alınacak. 5. sınıf öğrencileri ise yeni okula aktarılacak" dedi.
 
Yeni düzenlemeyle imam hatip okulları için de yeni düzenleme yapıldığını söyleyen Bulut, "İmam hatip ortaokullarını semt ve mahalle olarak planladık. Malatya Merkez'de 6 tane imam hatibin orta kısmında eğitim verecek okullar belirledik. Yeşiltepe 13 Şubat, Taştepe Melekbaba, Hidayet Mahallesi ve Şehit Fevzi bölgesi için 100. Yıl Okulu, Hanımınçitliği Orduzu bölgesinde Melikşah, Karakavak bölgesinde ise Karakavak İlköğretim Okulu’nu imam hatip ortaokulları olarak belirledik. Sözü edilen okulların mevcut öğrencileri kademeli olarak devam edecek. Karakavak İlköğretim Okulu'nu, 24 derslikli Begüm Kartal İlköğretim Okulu’na naklettik. Sıtmapınara’ndaki imam hatip okulunun orta kısmına da öğrenci alınacak. 17 Ağustos’a kadar imam hatip okullarına kayıtlar sürüyor. İmam hatip ortaokuluna giden bir öğrenciye düz ortaokullardaki 5 temel ders, aynı ağırlıkta okutulacak. SBS sonucunda öğrenciler puanlarına göre herhangi bir okula kayıt yaptırabilecek" bilgilerinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız