SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaderimiz Yatak Odasında!..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili adayı Veli Ağbaba, Malatya'nın büyükşehir beklentisinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla yatak odasına uzandığını söyledi.

Ağbaba'nın seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, Malatyalıların 9 senedir büyükşehir ve Vagon Onarım Fabrikası yalanlarıyla kandırıldığını belirterek, ikisinin de “hayal” olduğunu söyledi. Ağbaba, ayrıca büyükşehir konuşunda Başbakanın açıklamalarının tam bir fiyasko olarak nitelendirirken, Malatya’nın kaderinin yatak odasına bağlandığını söyledi.

Ağbaba, Hekimhan’da seçim bürosunun açılışını yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisi altında açılışa gelen Ağbaba, herkesle tek tek selamlaştı.

Seçim bürosunun açılışında bir konuşma yapan Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, “İnşallah 13 Haziran, bizim sevineceğimiz bir gün olur ve o günü hep beraber kutlarız” dedi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlulları ise, “Partimiz ve hemşerilerimiz oldukça canlı ve hareketli. Bu zafer bizim olacaktır” diye konuştu.
Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım da, “Biz halka yakışanı yapacağız. Biz, bize yakışanı yapacağız. Biz birarada, birlikte bütün olacağız. Ne dil, ne din ne de etnik ayrımı yapmayacağız. Ayrımları aramızdan kaldırıp, atacağız. Hekimhan’a yakışır bir şekilde sandıklarımıza sahip çıkacağız. Sandıkta onlara tokat atacağız” şeklinde konuştu.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan ise, “AKP’nin 8 buçuk yılda yaptıklarını Malatya’da anlattılar. Ama sattıklarından hiç bahsetmediler. Vatanımızı sattırmamak ve böldürmemek adına seçim süreci boyunca çok çalışarak, görevimiz 12 Haziran’da AK Parti’yi sandığa gömmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba ise, Hekimhan’da gerçekleştirilen seçim bürosu açılışında şunları kaydetti: “Biz siyaseti temiz, dürüst, ezilenler, yoksullar ve sizin için yapacağız. Biri bir gün bir şey söylüyor, biri başka bir gün başka bir şey söylüyor. Nasıl ki iktidar oldukları günden bu yana Vagon Onarım Fabrikası’yla Malatya’yı oyaladılar ya şimdi de büyükşehir ile oyalıyorlar. ‘Hayaldi, gerçek oldu’ diyorlar.
Büyükşehir ve Vagon Onarım Fabrikası’yla ilgili gerçek laf şu; ‘Gerçekti, hayal oldu.’ Bunlar iktidara geldiğinde Malatya’nın milletvekili sayısı 7 idi. Şimdi ise 6 oldu. Ne oldu gerçekti hayal oldu. Başbakan Malatya’yı nasıl büyükşehir yapacak? Diyor ya kadınlarımız hazır. Ne yapacağız? Çocuk yapacağız. Büyükşehir kimin elindeymiş? Böyle bir komedi olmaz. Ey Malatyalılar, AKP’ye oy verenler, ey sevgili kardeşlerim, ey sevgili dostlarım elinizi vicdanınıza koyun, bir tercih yapın ya yalana oy verin ya da sizi yoksulluktan kurtaracak, sizi hiç kandırmayacak, size hiç yalan söylemeyecek, genel başkanı gibi temiz CHP’ye oyunuzu verin” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Ağbaba, Hekimhan ilçesindeki seçim bürosunun açılışını yaptı.

Ağbaba, seçim bürosunun açılışının ardından Hekimhan İlçesi’nde esnaf ve vatandaşlarla biraraya geldi. Tek tek esnafları ziyaret eden Ağbaba, vatandaşlarla da sohbet etti. Hekimhanlılar, Ağbaba’ya yoğun bir ilgi gösterdiler.

CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Hekimhan İlçesi ziyaretinin ardından CNN Türk televizyonu tarafından TCDD’de gerçekleştirilen seçim programına katıldı.

Ağbaba, daha sonra partililerle birlikte Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, “Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin temel taşlarından biri, Cumhuriyet ile eş değer bir partimiz. Tabi sevdiğimiz, saydığımız, ne zaman başımız sıkışırsa her zaman CHP mensuplarını yanımızda gördük. Bunu da burada söylemek gerekiyor. Şeker Fabrikası yaklaşık 2002 yılından beri özelleştirme kapsamında. Biz Şeker-İş sendikası olarak verdiğimiz hukuki mücadeleler sonucunda buraya kadar getirebildik. Tabi burası özelleştirildiği takdirde durumumuz Tekel ve Sümer fabrikasından farksız olacak. Bunu bildiğimiz için mücadele ediyoruz” dedi.

CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba ise, “Seçim bildirgemizde söylediğimiz gibi bizim yapacağımız ilk iş özgürlükçü demokrasiyi kurmak. Bunu da anayasayı değiştirerek yapacağız. Eğer Türkiye’de özgürlükçü demokrasi kurulacaksa, Türkiye’ye gerçek demokrasi gelecekse mutlaka Siyasi Partiler Kanunu’nun değişmesi gerekiyor. Bunun yanında üretimi her alanda destekleyeceğiz. Kayısıyla ilgili üretimi destekleyeceğiz, şeker üretimini ve şeker fabrikasını koruyarak, destekleyeceğiz. Türkiye’de her kim ne üretiyorsa, desteklenmelidir diyoruz” şeklinde konuştu.

Ağbaba, daha sonra Yakınca Beldesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi. Davul zurnayla karşılanan Ağbaba’ya vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. Burada vatandaşlara bir konuşma yapan Ağbaba, “Biz CHP olarak yoksulluğu yenmeden yatmayacağız. Asgari ücret köleliğine son vereceğiz, asgari ücretin yaşam standartları sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Hiçbir çocuğumuzun, hiçbir gencimizin, hiçbir arkadaşımızın sigortasız çalıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Bunu işveren ödeyemiyorsa, devlet ödeyecek. Yine kamuda çalışan, kamunun devletin sömürdüğü kendi yurttaşına kölelik yaptırdığı, taşeronlaşmaya da son vereceğiz” dedi.

Malatya’nın beklediği müjdenin yatak odasına uzandığını belirten Ağbaba, “Günlerdir köy ve ilçeleri geziyorum. Gitmediğim ilçe ve köy kalmadı. 9 yıldır AKP Malatya’yı Malatyalıları büyükşehir vaadiyle oyalıyor. Biz CHP olarak Malatya’nın büyükşehir olmasını destekliyoruz. Malatya’nın büyükşehir olması içinde iktidar olduğumuzda elimizden geleni yapacağız. Halkın iktidarında Malatya’yı büyükşehir yapmak bize nasip olacak. Sayın Başbakan müjdeli haber verecek diye geldi. Müjdeli haber şu; ‘Ey kadınlar’ dedi. Kadınlar ellerini kaldırdı. ‘Hazır mısınız?’ neye, neyse. Malatya’nın kaderi yatak odalarımıza bağlı” diyerek konuşmasına son verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız