SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaderine Terketmek Bir Facia"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 'Bir Yetime Aile Olmak' konulu panele katılan Vali Süleyman Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı burada bir konuşma yaptı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası kürsüye çıkan Ayşe Kamçı, “Hayatın bütün zorlukları karşısında yalnız başına olmak nasıldır acaba? Anılarınız arasında yurtta yaşadıklarınız dışında bir şey bulunmaması; küçük bir çocukken sığınacağınız, elinden tutup gezeceğiniz babanızın olmaması kim bilir ne zordur değil mi? Hele çocuk yaşta gelecek kaygısıyla yüzleşmek ne zor bir yükümlülüktür” dedi.

Ayşe Kamçı, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Maalesef doğal afetler, savaşlar, trafik kazaları nedeniyle binlerce çocuk yetim ve öksüz kalmaktadır. Ayrıca yıkılan yuvalardan geriye kalıp kimsenin sahiplenmediği, tek başına bırakılan, sokağa terk edilen çocuklar da yetim kabul edilebilirler. Yetimleri himaye etmek, en yakından en uzağa doğru öncelikle akrabalara, sonra toplumun üzerine vazifedir. Bu, insan için dini, hukuki, sosyal ve ahlaki bir sorumluluktur. Yetimler, Allah’ın birer emanetidir. Onlara karşı ilgisiz davranmak, onları sevgisizliğin, güçsüzlüğün ve yalnızlığın kaderine terk etmek bir nevi toplumsal faciadır. Sonuç olarak şunu bilmeliyiz ki; yetim, öksüz, yoksul ve bakıma muhtaç bütün çocuklar bizlerden bir parçadır. Bu yavrularımıza karşı ihmale gelmez sorumluluklarımız vardır. Onları kendi öz evlatlarımız gibi bağrımıza basmamız gerektiğine olan inancımla, bütün çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyor, burada bulunduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum.”

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez’ in görüntülü mesajı ve sinevizyon gösterisi sunuldu. Panel Başkanlığını İl Müftüsü Ümit Çimen‘ in yaptığı panelde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Acar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli Psikolog Kübra Eroğlu ve Derya Deniz de konuşma yaptı. Koruyucu ailelerden örnek bir koruyucu aile de konuşma yaparak tecrübelerini paylaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız