SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaderleri Birbirine Bağlı'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Doğu Anadolu Projesi ile, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli olmak üzere bu 4 ilin ekonomik kaderi birbirine bağlı'' şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AKP'nin Tunceli il kongresinde ir konuşma yaptı. Konuşmasında, orta halli bir esnaf ailesi çocuğu olarak Cumhuriyet'in nimetlerinden yararlanarak okuyup bu seviyeye geldiğini belirten Bakan Yılmaz, "Demokrasi ve Cumhuriyet aynı anlamdadır. Biz demokrasi ve Cumhuriyet sayesinde bir yerlere gelebiliyoruz. Bu açıdan Cumhuriyet ve demokrasinin değerini hep beraber anlamak zorundayız. Demokrasinin standartlarını bu ülkede yerleştirmemiz lazım. Dünyada gerçek anlamda güçlü 20 ülke var. Bu 20 ülke
arasında yer alıyoruz. Ekonomik olarak 16. ülkeyiz" dedi.

Parti olarak çatışmadan yana olmadıklarını belirten Bakan Yılmaz, "Etnik farklılıklar bu ülkenin zenginliği. Bu ülkeyi hepimiz hak ettiği yere taşımalıyız. 2001 yılında, acaba borçları çevirebilir miyiz, konusunu tartışıyorduk. Oysa çok önemli bir yere geldik. Ancak ülkeyi dünyada önemli bir yere getirmek yetmiyor, ülke içinde bölgeler arası dengeyi sağlamak lazım, gelişmişlik açısından. Bu konuda çok söz söylendi ancak çok şey yapılmadı. AK Parti zamanında bölgeler arası dengeyi sağlama projeleri
hayata geçirildi. KÖYDES, BELDES, DAP, duble yol çalışmaları eğitim ve sağlıkta yapılan projeler hayata geçirilerek bu bölgelerde önemli gelişmeler kaydedildi. Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli olmak üzere bu 4 ilin ekonomik kaderi birbirine bağlı. Bu yörelerimizin aklı olacak kurum, kalkınma projeleriyle bölgenin ekonomik gelişmişliğini gerçekleştirecek. Ben sadece Bingöl'ün değil aynı zamanda Tunceli'nin de Milletvekili olarak ilin kalkınması için elimizden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız