SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Başkan Kayısı Yardı, Kabuk Yaptı

0
Güncellendi - 2019-07-04 04:27:15
Kadın Başkan Kayısı Yardı, Kabuk Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Başta Malatyalı öğrenciler olmak üzere, üniversite gençliğine verdiği maddi ve manevi destekle Türkiye’nin kamu yararına çalışan en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olarak öne çıkan Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri ile üye eşlerinin Malatya gezisi, Battalgazi Alişar Köyü’nde Reyhan - Orhan Alkaya çiftine ait örnek kayısı bahçesinde renkli görüntülere sahne oldu.

Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanı Tülin Ersöz, yönetim kurulu üyeleri ve Malatya Şube Başkanı Naim Kayısıcı, Malatya ziyaretinin son gününde, Alişar Köyü’nde bahçe düzeni, kayısı ve diğer meyve ağaçlarının zengin çeşitliliği, geleneksel ve modern kayısı işleme tesisleri ve kayısı işçilerinin yaşama mekânları ile örnek bir yapıya sahip olan Reyhan – Orhan Alkaya çiftinin bahçesinde, kayısı işçileri ile birlikte bir süre kabuk (yaprak kayısı) yaptı.

Bu sırada kayısı işçileri ile sohbet ederek işçilerin yaşam koşulları hakkında bilgi alan ve işçilerden kayısı işlemeyi öğrenen MEV Yönetim Kurulu Üyeleri, böylesine güzel bir kayısı bahçesinde, doğal ortamda sembolik de olsa geleneksel kayısı işleme faaliyetine katıldıkları için çok mutlu olduklarını söylediler.

MEV Genel Başkanı Tülin Ersöz, hayatının en güzel ve en anlamlı günlerinden birini yaşadığını belirterek, “Ta çocukluğumdan beri özlediğim kayısı bahçesine gelmiş olmaktan son derece mutluluk duydum. Dalında kayısı yemenin hayalini kuruyorken bu hayalimin ötesinde, kayısı işlemek, kayısı emekçisi işçi kardeşlerimizle kabuk yapmak bana inanılmaz güzel duygular yaşattı. Bu muhteşem bahçeyi el emeği göz nuru ile kuran ve yaşatan, bize bu güzel günü yaşatan Reyhan Hanım’a, Orhan Bey’e ve işçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

MEV Başkanı Ersöz, “Malatya’nın yeşil dokusunun bozulması beni çok üzüyor”

Aslen Malatya – Barguzulu olan MEV Genel Başkanı Tülin Ersöz, Malatya’nın çok eski olmayan tarihlerde “Yeşil Malatya” olarak anıldığını hatırlatarak, “Bugün Malatya’nın yeşil dokusunun yok olmaya yüz tutmuş olması, bozulması beni çok üzüyor. Özellikle benim mahallem olan Barguzu’nun yeşil dokusunun yok edilmesi beni çok rahatsız ediyor” dedi.

Kendisinin uzun yıllar İstanbul belediyesinde mimar olarak çalıştığını ve doğanın ve ağaçların korunması ilkesini kent mimarisine uygulama düşüncesini eskiden beri sürdürmeye çalıştığını belirten Tülin Ersöz, Malatya yerel yöneticilerine Malatya’nın yeşil dokusunun yeniden canlandırılması için çağrıda bulunarak, bu bağlamda kendilerine düşecek her tür yardıma hazır olduklarını söyledi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kamil (4 yıl önce)
    Sayın mev yönetim kurulu başkanı hanımefendi diyorki,Yeşili ile ünlü Malatya da yeşil bitmiş,mahvolmuş,gerekirse bu konuda da destek veriririz diyor.İyiki Dışarıda Malatyalı var.
    0
    0
    Yanıtla