SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçiler Bölge Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2004 yılından itibaren düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasının 7. bölge finali, 10 ilin katılımı ile Kilis'te yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü'nün organize ettiği yarışma, Saygılı Düğün Salonu'nda yapıldı. Yarışmaya Kilis Valisi Nevzat Turhan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Müresel Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Tarım İl Müdürü Ali Eker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, çok sayıda daire amiri ve müdürleri ile kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı. Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya,
Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye Şanlıurfa ve Kilis'ten 20 yarışmacı kadının yarıştığı bölge finalinde yarışmacılar birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Yarışma öncesi Kilisli yerel sanatçılardan Hüseyin Fındıklı, bir konser verdi. Kadın çiftçilere, bitkisel ve hayvansal üretim, hayvan hastalıkları ve gıda teknolojisi gibi genel sorular yöneltildi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, kentte böyle bir organizasyonun yapılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Kadınlar toplumun her yerinde başarılı olmaktadır. Çok sayıda iş kadını başarıdan başarıya koşmaktadır. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önceki yıllara oranla daha fazla milletvekili bayan vardır. Bayanlar tarım sektörü içerisinde erkeklerden daha başarılıdır. Bayanların tarım gibi bir konuda yarışmış olmaları Türkiye açısından çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda yürüyen kadınlarımız her alanda olduğu gibi bilgi, teknolojiyi kullanma ve modern tarımı en iyi şekilde yapmaktadır" diye konuştu.

Tarım İl Müdürü Ali Eker ise, "Tarımsal konularda kadınların performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını artırmak, sağlıklı beslenme ve kaliteli ürün üretme bilincini geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ilki 2004 yılında olmak üzere her yıl "Kadın çiftçiler yarışıyor" bilgi yarışması düzenleniyoruz" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra yarışmaya geçildi.

Yarışmalarda 10 il arasında Adana ilinden yarışan Hatice Çelik ve Gülkan Manga birinci olurken, Şanlıurfa'dan Emine Göçer v e Naime Meral ikinci oldu. Uzun süren ikili sorulara rağmen üçüncülük sıralaması değişmeyince Gaziantep ve Diyarbakır arasındaki çekişme kura ile belirlenmesi kararlaştırıldı. Kilis Valisi Nevzat Turhan'nın çektiği kura sonucu Gaziantep'ten Havva Dönmez ile Ayşe Durmuş üçüncü oldu. Sorular ile devam edilmesini isteyen Diyarbakır uzun süre itiraz etti. İtirazlarını Kilis Valisi Nevzat Turhan'a da ileten Diyarbakırlılar, sonuç alamadılar. Gaziantep ve Diyarbakırlı kadınlar, arasındaki mücadelede üçüncü kura ile belirlendi.

Daha sonra yarışmada birinci olanlara ödül olarak bin YTL, halı ve Kilis Yorganı hediye edilirken, ikinciye 750 YTL, halı ve yorgan hediye edildi. Üçüncüye de 500 YTL ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma boyunca seyirciler yerlerinde duramadılar. Sıralamaya giren illerin seyirci masasında sevinç yaşanırken, sıralamaya giremeyen illerin masasında hüzün vardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız