SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçiler Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kadın çiftçiler yarışması yapıldı. Dereceye giren kadınlara ödül verilirken, bölge yarışmasına katılacak kadın çiftçiler de belirlendi.

Tarım İl Müdürlüğü'nün Karakavak'daki binasında gerçekleştirilen 'Kadın çiftçiler yarışıyor' programına, merkez Konak ve Dilek beldeleriyle Merkez Yeniköy, Battalgazi Hasırcılar, Akçadağ, Darende ve Kuluncak İlçeleri'nden toplam 16 kadın katıldı.

Yarışma sonunda, Kuluncak Çayköy'den Zeliha Korkmaz ve Zeynep Yetiz 1., Akçadağ'dan Hatice ve Haney Yücekaya 2. ve Battalgazi Hasırcılar Köyü'nden Zeynep Çolakoğlu ve Fatma Kılıçaslan ise 3. seçildi.

Dereceye girenlere Tarım İl Müdürlüğü, Gültekinler, Bilgen Züccaciye, Baby Haus, Kalaycıoğlu Çeyiz, Özbey Çeyiz ve Pazar Market'ten temin edilen çeşitli hediyeler verildi.

1. olan yarışmacılar Hatay'da yapılacak bölge yarışmasına katılma hakkını elde etti. Hatay bölge yarışmasında dereceye girenlerin de Edirne'de yapılacak Türkiye finaline katılma hakkını elde edeceği kaydedildi.

Bu yıl 3.'sü yapılan 'Kadın çiftçiler yarışıyor', kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitimin çalışmalarının sonuçlarını görmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla düzenleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız