SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçiler Yarıştı

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışması Malatya Bölge Finali yapıldı ve birinciliği Amasya elde etti.

Anemon Otel'de gerçekleştirilen bölge finalinde; Adıyaman, Amasya, Elazığ, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Tokat, Tunceli ve Malatya'da birinci olan çiftçi kadınlar, Kırşehir'de yapılacak olan Türkiye Finaline kalmak için ter döktü.
Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Malatya Valisi Ulvi Saran, kadınların tarımda önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Saran, şunları kaydetti:

"Tarım sektörü geleneksel yapısından sıyrılarak, artık dünyanın her yerinde tarımsal üretim, tarımsal sanayi ve tarımsal pazarlama alanlarını da kapsayacak şekilde gelişmiştir. Artık tarım sektörü deyince sadece bitkinin ya da tarım ürürünün tarlada ekilmesi ve hasat edilmesiyle sonuçlanan süreç değil, daha sonraki aşamalarda tarımsal ürünün depolanması, muhafazası, ambalajlanması ve işlenip, pazara sürülmesi, pazardan da ev ekonomisi çerçevesinde tüketiciler tarafından alınması ve saklanması koşullarını
da içeren çok geniş bir teknolojik gelişme alanına kavuşmuştur. Kadınlarda öteden beri tarımda önemli roller üstlenmiştir. Bu noktada gelişen teknolojide kadınlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cemil Güzel ise, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın kırsal kalkınma projeleriyle çiftçi kadınlara büyük destekler verdiğini söyledi. Güzel, hibe destekleriyle kadınların kendi ekonomik özgürlüklerine kavuştuklarını ifade ederek, "Bizim toplumumuzdaki kadınlarımızın ekonomik ortama katılmaları diğer toplumlara oranla daha çok kırsal alanda tarım sektöründe olmaktadır" diye konuştu.

Malatya Tarım İl Müdürü Bestami Zabun da, yarışmacılara başarılar dileyerek, "Çok değişik ve önemli görevler üstelenen kadınlarımız, tarım sektörümüz içerisinde başta üretim olmak üzere gerek işleme gerek depolama, gerekse paketleyip, pazarlama süreçlerinin temel taşlarını oluşturmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmada emeği geçen Vali Ulvi Saran'a, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cemil Güzel tarafından plaket takdim edildi.
Malatya'nın tanıtımının yer aldığı slayt gösterimi ve halk oyunlarının ardından yarışmaya geçildi.

Bölge bilgi yarışması sonunda Amasya birinci, Malatya ikinci ve Sivas ekibi ise üçüncülüğü elde etti. Birinci olan Amasya ekibi, Türkiye finallerine katılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız