SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçiler Yarıştı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi Yarışması'nın il finali yapıldı. İl birincisi olan Yeşilyurt'tan Hatice Özdemir, bölge yarışmasına katılma hakkını elde etti.

Anemon Otel'de düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi Yarışması'na, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Müftü Hacı Yusuf Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Tarım İl Müdürlüğü şube müdürleri, bazı daire müdürleri, tarım ve hayvancılıkla ilgili dernek ve birlik başkanları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yarışmaya katılan kadınların yakınları katıldı.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, "Bakanlığımızca her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu yarışmayla, kırsal alanda çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu arttırmak amaçlanmıştır"ifadelerini kullandı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da konuşmasında, ekonominin gelişmesinde tarımın önemini anlatarak, yapılan ihracatta tarım ürünleriniun azlığının üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı. 130 milyar dolar ihracatın ancak 9 milyar dolarının tarım ürünlerini oluşturduğuna parmak basan Erkoç, "Bir ilimiz kadar nüfusu bulunan Hollanda'da ise tarım ihracatı 55 milyar dolardır"dedi.

Erkoç, Türkiye'de 1 milyon 30 bin girişimcinin ancak 80 bin'inin kadın olduğunu, bu sayının az oldğunu ifade ediep, kadın girişimci sayısının artması gerektiğini kaydetti.

Kale, Arguvan, Arapgir ve Yazıhan ilçeleri dışında, merkez dahil 10 ilçeden kadın yarışmacıların yer aldığı "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi Yarışması'nın il finalinde ilk üç dereceye giren Yeşilyurt'tan Hatice Özdemir, Hekimhan'dan Zeliha Akyüz, Darende'den Selver Yıldırım isimli yarışmacılara çeşitli ödüller dağıtıldı. İl Birincisi olan yarışmacı Yeşilyurt'tan Hatice Özdemir, Amasya'da 3 Mayıs'ta düzenlenecek Bölge Yarışmasında Malatya'yı temsil etmeye hak kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız