SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçiler Yarıştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:57:26
Kadın Çiftçiler Yarıştı
A- A+ PAYLAŞ
Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Malatya il finali yapıldı. 
 
Anemon Otel'de düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması programda ilk sözü, Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Hamit Aygül aldı. Aygül yaptığı konuşmada şunları aktardı: "İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, üreticilerimizin her türlü teknik bilgi ile donatılması, bakanlığımızın en öncelikli konularından birisidir. Sadece erkek çiftçilerimizi değil kadın çiftçilerimizi de güncel bilgilerle donatarak, Türk tarımının hak ettiği seviyeye daha kısa sürede ulaşmasını hedeflenmekteyiz. Çünkü kadınlarımız ev işlerinin yanı sıra bağda bahçede ahırda ve başka birçok işte erkeklerle birlikte omuz omuza çalışarak, tarıma büyük katkılar sağlamaktadır. Kadınlarımız iş yükü erkeklerden çok daha fazladır. bu nedenle onlar herkesten daha fazla sevgi ve saygıyı hak etmektedir. Bakanlığımız kadınlarını bilgi düzeyini yükseltmek, toplumda hak ettikleri saygıyı hissettirmek adına 2004 yılından bu yana kadın çiftçiler yarışıyor programını düzenlemektedir." 
 
Daha sonra sözü Belediye Başkan Yardımcısı vekili Abuzer Kabakaş aldı. Kabakaş yaptığı konuşmada kadınların önemine temas ederek, "Malatya'nın her alanda olduğu gibi tarımda da başarının nasıl gösterile bileceğini birazdan izleyeceğiz ve kadınlarımızın bu alanda da yer aldıklarını görmüş olacağız. Katılımcılara da öz güvenlerinden dolayı başarılar diliyorum" diye konuştu. 
 
Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ise, "Malatya 80'li yılların başından beri sanayide çok iyi adımlar atarken geleneksel üretim sektörü olan tarım sektörünü de ihmal etmemiş ve tarımda da çok önemli imzalar atmaktadır. 2011 yılını değerlendirdiğimizde et üretiminden süt üretimine meyvecilikten tutunda birçok alanda baktığımız zamanda çok başarılı bir yılı geride bıraktığımızı görüyoruz. Bu rakamlar ilimiz ve bölgemiz açısından çok sevindirici bir olay. Ben bu başarılı çalışmalara imza atan başta tartım il müdürümüz olmak üzere tüm il tarım personeli müdürümüze teşekkürlerimizi iletiyorum" dedi. 
 
Konuşmaların ardından kadın çiftçilerin bilgilerini ölçen bilgi yarışmasına geçildi. Yarışmada Battalgazi ilçesinden Lütfiye Elkan1. Doğanşehir ilçesinden Yasemin Şahin 2. Yeşilyurt ilçesinden Hilal Ciğerci 3. oldu. Dereceye girenlerden 1. olana cumhuriyet altını 2. olan bayan çiftçiye yarım altın, 3 olan bayan çiftçi çeyrek altın ayrıca dereceye giren bu kadın çiftçilere birer de budama seti hediye edildi. İl 1.'si olan Battalgazi ilçesinden Lütfiye Elkan'ın Tunceli'de düzenlenecek olan bölge yarışmasında Malatya'yı temsil edecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız