SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçiler Yarıştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:37
Kadın Çiftçiler Yarıştı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde düzenlenen ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' adlı bilgi yarışmasında, Suna Coşkun birinci oldu. 

Battalgazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün organizesinde düzenlenen yarışma, tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirildi. 

Battalgazi merkez ve bağlı köylerden 16 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada, çiftçilere tarım, hayvancılık ve zirai mücadele konularında 15 soru yöneltildi. 

Yarışmada, Suna Coşkun birinciliği, Leyla Korkmaz ikinciliği, Nida Tohma ise üçüncülüğü elde etti. Yarışmada dereceye giren çiftçiler, çeyrek altınla ödüllendirildi. Ayrıca tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. 

Suna Coşkun'un Malatya'da yapılacak il birinciliği yarışmasında Battalgazi'yi temsil edeceği belirtildi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, tarımın her aşamasında aktif rol oynayan kadınları eğitmek ve teknik konularda bilgilendirmek amacıyla 2012 yılında il genelinde 66 köyde kadınlara yönelik 82 toplantı yapıldığını ve bin 82 kadına eğitim verildiğini kaydetti. 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatma Kurt Aydın ise kadın çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, yarışmayla çiftçilere verdikleri eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının sonuçlarını görmeyi, kadın çiftçilerin kendilerine olan güven duygularını geliştirmeyi, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamayı ve girişimcilik ruhunu aşılamayı amaçladıklarını vurguladı. 

Yarışmayı, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarım Sigortaları İşletmesi Anonim Şirketi (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın ve çok sayıda kadın izledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız