SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçiler Yarıştı.. Birinci "Uzatmada" Belirlendi..

A- A+ PAYLAŞ

5 ilin birincilerinin katıldığı "Çiftçi Kadınlar Yarışıyor" yarışması Malatya'da yapıldı. İlk 20 soru sonunda Malatya ve Kars ekipleri aynı sayıda soru yanıtladıkları için, yedek sorulara geçildi ve Kars ekibi birinci oldu.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ Bölge Birinciliğinde Malatya, Tunceli, Kars, Van ve Bingöl illerinden il birinciliği elde eden ve 2'şer kişilik ekip oluşturan kadın çiftçiler katıldı. Yarışmada Malatya'yı Şükran Yolcu ve Neslihan Bulut temsil ettiler.

Bölge yarışmasına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınmada Kadın Daire Başkanı Habip Çadırcı, yaptığı konuşmada,” Ülkemizde çalışan nüfus içerisinde erkeklerin yüzde 66’sı, kadınların ise yüzde 94’ü tarım alanında çalışmaktadır. Bu orandaki kadınlarımızın yüzde 87’si ise kendi aile içerisinde çalışmaktadır. Sürdürülebilir tarımda,. kadınların yaptıkları göz ardı edilemez. Toprağın hazırlanmasından hasada kadar geçen sürede en büyük çabayı kadınlarımız göstermektedir. “ dedi.

Malatya İl Tarım Müdürü Ahmet Gürdal’da konuşmasında, “ Bakanlığımızca bu yıl ikincisi yapılan yarışmada da bölge birinciliğini elde edecek kadın çiftçilerin bölgeyi temsilen Bursa’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacağını belirtti. Güldal, tarımsal üretimde kadın çiftçilerin elinin değmediği hiç bir şeyin bulunmadığı belirtti.

Daha sonra 5 il birincilerine 20’şer soru yöneltildi. 20 sorunun ardından Malatya ve Kars illeri 16'şar soruya doğru yanıt verince birinciyi belirlemek için, bu iki ilin yarışmacılarına 10 soruluk yedek sorular soruldu. 6. soru sonunda Kars 6 doğru, Malatya 1 doğru yanıt verince diğer sorulara geçilmeden birinciliği Kars, ikinciliği ise Malatya elde etti. Bölge üçüncülüğü içinde ilk turda 14 soruya doğru yanıt veren Van ve Bingöl illerine 10 adet yedek soru yöneltildi. Bingöl 5 doğru, Van 9 doğru yanıt verince Van üçüncülük elde etti. Bingöl 4. olurken, ilk turda 20 sorudan sadece 9’uda doğru yanıt veren Tunceli ise 5.oldu.

Yarışma sonunda 1. olan ekibe tam altın ve bazı çeşitli hediyeler ve plaketleri Vali Osman Derya Kadıoğlu tarafından, 2. olan ekibe de altın ve hediyeleri Belediye Başkan yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz tarafından verildi. Diğer dereceye girenlere de ödülleri diğer yetkililer tarafından verildi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız