SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçilere Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:01:15
Kadın Çiftçilere Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları kapsamında Malatya merkeze bağlı Topsöğüt, Orduzu, Sütlüce, Hatunsuyu ile Yazıhan ilçesi Sinan Köyü’nde; gıda muhafaza, beslenme, aile içi iletişim ve aile içi şiddet, ergenlik yaşında karşılaşılan sorunlar konularında eğitim verildi.

Eğitimlerde Ev Ekonomisti Zehra Elbir tarafından gıdaların muhafazası ve uygun pişirme yöntemleri, günlük yaşamda ve hamilelikte beslenme, anne çocuk sağlığı ve hijyen konuları hakkında bilgiler verildi.

Eğitime katılan bayanlar gıda muhafaza ve beslenme konularında karşılaştıkları olumsuzlukları paylaştılar ve ne yapmaları gerektiği hakkında bilgiler aldı.

Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde sosyolog olarak hizmet veren Ayşe Öner ise aile içi iletişim ve aile içi şiddet, ergenlik yaşında karşılaşılan sorunlarla ilgili konularda katılımcılara bilgiler verdi.

Karşılıklı olarak soru cevap şeklinde devam eden eğitimlerin sonunda eğitime katılanlar köyde hizmet veren personele teşekkür ettiler ve bu tür eğitimlerin devam etmesi temennilerini iletti.

Bayan çiftçiler, bazı özel sorunlarını yüz yüze dile getirecekleri ortamların yaşadıkları bölgede her zaman mümkün olamadığını, ancak bu tür eğitimler sayesinde eğitimcilerden çok yararlı bilgiler aldıklarını da dile getirdi.

Özellikle arazide tarımsal faaliyetlerin olmadığı kış döneminde bayanlar tarafından büyük ilgi gösterilen bu tür eğitimlere devam edileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız