SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Çiftçilere Sertifika

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:25:51
Kadın Çiftçilere Sertifika
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İŞ KUR ve KOSGEB iş birliğiyle başlatılan kadın çiftçiler tarımsal yayım projesinde başarılı olan kadın çiftçilere sertifikaları verildi. 

Ramada Otel'de düzenlenen sertifika törenine Vali Süleyman Kamçı, Tarım Gıda ve Hayvancılık il müdürü Ali Selvi, İş - Kur müdürü Vahap Toman ve girişimci kadın işçiler katıldı.

Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Tarım Gıda ve hayvancılık Müdürü Ali Selvi, ’İl Müdürlüğümüz olarak 2014 yılı içerisinde bahçe bakım, organik tarım, bitki hastalık ve zararları, süt sığırcılığı, arıcılık, koyun yetiştiriciliği, çilek yetiştiriciliği ve sürü yönetimi konularında toplam 165 kadın çiftçimize sertifika verilmiştir” dedi.

Tarımsal yayım, ev ekonomisi, aile içi şiddet konularında da eğitimler düzenlendiğini belirten Selvi, “Bin 770 bayan eğitime katılmıştır. Kadın çiftçilerimiz kırsal kalkınmayı destekleme programı kapsamında projeler içerisinde yer almıştır. 2004 - 2013 yılları arasında kadın çiftçilerimiz yarışıyor programları düzenlenmiştir. Bakanlığımız tarafından 2012 - 2016 yılları arasında kırsal alanda kadın güçlendirmesi ulusal eylem planı devam etmektedir. Bakanlığımız üretici ve girişimci ruha sahip kadıları bilgilendirmek ve uygulanabilecek projelerin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla kadın çiftçiler tarımsal yayım projesi kapsamında tarım kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda Bakanlığın destek verdiği 8 ilden biri Malatya’dır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren ilk üç projenin ödüllerini Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafında verildi. Sertifika törenin ardından yarışmaya katılan 48 projenin pazarı Malatya Valiliği tarafından açıldı.

Kurdele kesimi sırasında konuşan Vali Süleyman Kamçı, “Kadın girişimcilere her konuda yardımcı olunacaktır. KOSGEB’in kredi imkanlarından yararlanarak küçükten başlayıp iş kadını olma yolunda Malatya'mızda adımlar atılacaktır” dedi.

48 proje pazar açılışının ardından, kadın girişimcilerin projelerinin sergilendiği pazar, davetliler tarafından gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız