SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Cinayetlerine Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:23:04
Kadın Cinayetlerine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Son iki gün içerisinde 2’si Malatya’da olmak üzere toplam 6 kadının öldürülmesini kınayan Malatya Demokratik Kadın Platformu üyeleri, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını söyledi. 

Malatya’da eğlence merkezinde çalışmaya başlayan ve boşandığı eşinin kardeşi tarafından öldürülen Canan Koçoğlu ile eşi tarafından öldürülen Ayşe Güneş’in kadına yönelik şiddetin son kurbanları olduğunu ifade eden Malatya Demokratik Kadın Platformu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla cinayetleri kınadı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Figen Yücel Baran, kadın cinayetlerinin tesadüfi olmadığını ifade ederek, şiddetin son yıllarda hızla arttığını söyledi.

Kadın cinayetlerinin engellenmesine yönelik adımların bir an önce atılması gerektiğini belirten Figen Yücel Baran sözlerini şöyle sürdürdü:

“Malatya Demokratik Kadın Platformu olarak kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz olaylarının son bulması için atılması gereken adımlarının takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyor ve ilimizde işlenen kadın cinayetlerini kınıyoruz. Sorumlularının hak ettikleri cezayı çekmeleri için, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız