SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kadın Doğumlar Beydağı'na..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya, Tunceli, Bingöl ve Elazığ'da 4 günlük gezi ve incelemesini tamamlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, diyaliz hastalarının hizmet kalitesini yükselteceklerini belirterek, taşımalı diyaliz hizmeti verileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 4 günden beri sürdürdüğü Tunceli, Bitlis, Elazığ ve Malatya gezisini tamamladı. Öğertmenevinde Sağlıkta Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantısı sonrasında gezisini değerlendiren Bakan Akdağ, "Ben ilk kez doğudaki şehirlere gelmiyorum. 2 tane problem var. En önemli problem hekim ve personel eksikliğiydi. Bunu büyük ölçüde gidermiş durumdayız. Türkiye'de genel bir hekim eksikliği olduğu için bunun tamamen ortadan kaldırılması için hekim sayısının arttırılması lazım. Bunun dışında sağlık binalarının bir kısmı çok eski. Binalarda bir takım iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de 2007 yılından itibaren ilçeler arasında taşımalı diyaliz hizmetinin verileceğini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "En küçük ilçemizi bile diyaliz hizmetinden mahrum etmeyecek şekilde hazırlık yapılıyor. Doktor ve personel hizmetleri bitmek üzere. 2007 yılının başından itibaren bütün ilçelerde diyaliz hizmetleri verilir hale gelecek. İlçenin kendisinde veya ilçe çok küçükse taşımalı olarak diyaliz hizmeti vereceğiz. Bu şekilde diyaliz hastalarının hizmet alma kalitesini yükselteceğiz" şeklinde bilgi verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN MALATYA'DAKİ ÇALIŞMALARI
Sağlıkta Dönüşüm Projesi değerlendirme toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Malatya'daki sağlık hizmetlerin de ciddi bir gelişmenin olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, sağlık ocaklarında bazı laboratuar hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli talimatı verdiklerini söyledi.

Akdağ, 112 acil servisinde dijital sisteme geçilmesi için gerekli çalışmalara başlandığının kendisine bildirildiğini ifade ederek, "İldeki her iki devlet hastanesinde fiziksel ve işletme anlamında çok ciddi iyileşmeler var. Devlet hastanesinde ki personel ve doktorlar için kullanılan odaların hasta odası olarak kullanılmasının mümkün olduğunu tespit ettik. Kadın doğum ve çocuk kliniklerinin 2 hastane yerine bir hastanede birleştirilmesini ve bir yeni doğan ünitesinin yapılmasının gerekli olduğuna karar verdik. Kadın Doğum Kliniklerini Beydağı Devlet Hastanesi'nde birleştireceğiz. Böylece, doktorlarda aynı hastanede birleştikleri için branş nöbetleri kolaylaşacak ve insanlar gece veya hafta sonunda hastaneye gittiğinde kendisini bekleyen bir kadın, bir çocuk uzmanıyla karşılaşacak. Hastaneler de branş nöbetleri düzenli olarak uygulanacak. Yoğun bakım açısında Beydağı Devlet Hastanesi'nde iyileşmeler var. Hastanelerin acil servislerinde iyileştirmeler yapılmış olmasına rağmen, alanların biraz daha iyi kullanılabileceğini tespit ettik. İlde 2 tane ilk yardım ve acil uzmanının bulunması büyük bir şans. İlde ayrıca Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi oluşturmaya karar verdik. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi tedavi randevularının uzun olduğunu gördük. Bunun içinde tedbirler alınacak ve bekleme süreleri azaltılacak. Devlet hastanesinde bazı cihazların eksikliğini tespit ettik. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin personel sıkıntısıyla ilgili olaraksa Maliye Bakanı ve YÖK Başkanı ile bu konuyu genel olarak görüşeceğim" şeklinde konuştu.

Bakan, Cumartesi gece uçağıyla İstanbul'a gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız