SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadın Duyarlılığına İhtiyaç Var"

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi tarafından Azerbaycan'da düzenlenen konferansa katılan Türk heyetinde yeraldı.
 
Azerbaycan'da yapılan "21. Yüzyılda Kadının Rolü: Kadın Politikacıların Sorumluluğu" konulu konferansa katılan Çalık'ın bu etkinliğine ilişkin olarak TBMM'deki sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:
 
"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamenter Asemblesi tarafından düzenlenen 21. Yüzyılda Kadının Rolü: Kadın Politikacıların Sorumluluğu konulu konferansa katılmak üzere Azerbaycan’daydı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Fatma Şahin ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın da aralarında bulunduğu AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile AK Parti Kadın Kolları üyelerinden oluşan heyet; Bakü’ye geldikten sonra Fahri Hıyaban’da bulunan Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anıt mezarı ile Şehitler Hıyaban’ındaki Türk ve Azeri şehitliğini ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Öznur Çalık konferans ertesi, ayağının tozuyla geldiği TBMM’de Genel Kurul görüşmelerine girmeden evvel basına açıklamalarda bulundu. 
 
Bakü’de Azerbaycan’ın 20. bağımsızlık yıldönümü onuruna TURKPA, Lider Kadınlar Sosyal Birliği, Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ve Diyalog Avrasya uluslararası örgütü Azerbaycan temsilciliğinin işbirliği ile düzenlenen konferansta moderatör olarak görev alan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Başkanvekili Öznur Çalık, bir de konuşma gerçekleştirdi.   
 
Bölgesel gerilim ve çatışmaların, ekolojik problemlerin yükseldiği günümüz dünyasında insan haklarının güçlendirilmesi, diyalogun yaygınlaştırılması ve daha yaşanabilir bir dünya yaratılabilmesi için kadın duyarlılığına her zamankinden çok ihtiyaç olduğunu ifade eden Çalık, bunun da ancak her alanda kadın varlığının artırılmasıyla söz konusu olabileceğini söyledi. 
 
Ak Parti Hükümetinin tüm yerel ve ulusal politika ve karar süreçlerinde bu anlayışı göz önünde bulundurarak hareket ettiğini belirten Milletvekili Çalık, 12 Eylül 2010 Referandumu ile halkın desteğini alan Anayasa Değişiklik paketinde kadınlar için getirilen pozitif ayrımcılık esasının bunun en güncel örneği olduğunu söyledi. 
 
Kadın parlamenterler olarak ezilen, kendine güvenmeyen, başaracağına inanmayan, toplumdan tecrit olan ya da edilen kadınlar için çok önemli rol modelleri olduklarını dile getiren Öznur Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Türkiye artık bölgesinde kadın hakları, anne-çocuk sağlığı, nüfus ve kalkınma konularına dair olumlu bir liderlik üstlenmiş durumda. Bu çerçevede, bölgemizde bulunan Türkçe Konuşan ülkelerin destekleyici çalışmalarına çok ihtiyacımız var. Bu hedefin başarılmasında bizler kadın siyasetçiler olarak kilit pozisyondayız ve bu gücümüzü sonuna kadar kullanmalıyız. Kocasından dayak yiyen kadına çocuğunu dövmenin de yanlış olduğunu anlatmalıyız. Ailesinin namus cinayeti işlemesinden korkan genç kızlarımıza, sığınabilecekleri, eğitilebilecekleri, topluma karışabilecekleri istikametleri göstermeliyiz. Siyasetteki kadın temsilini özendirmeliyiz ancak bu konuyu erkeklerin de sahiplenmesi gerektiğinin altını her fırsatta çizmemiz gerekiyor. Bugün TURKPA çatısı altında toplandığımız bu güzel organizasyona benzer birliktelikler sayesinde nerede eksiğimiz var, nerede daha fazla ilerleyebiliriz; fikir sahibi oluyoruz ve ufkumuz genişliyor. İşte böylelikle, bölgemizi ve dünyayı da takip ederek 21. Yüzyılda başta kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz gibi dezavantajlı gruplar olmak üzere herkes için daha iyi standartlarda bir yaşam modeli oluşturmak adına kocaman bir ağ yaratmış oluyoruz.” 
 
 
Azerbaycan Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen programın ardından, Türk heyeti Bakü'deki temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da kabul edildi. Başkanvekili Çalık, kabulün ardından TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere yurda döndü. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız