SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadın Erkek Eşit Değil' Demiş!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:45:33
'Kadın Erkek Eşit Değil' Demiş!
A- A+ PAYLAŞ

Faaliyetlerini Malatya Belediyesi'nin finanse ettiği, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın kişisel avukatlığının yanı sıra başkan seçilmeden önce ortak olduğu şirketlerin ve daha sonra da bazı belediye şirketlerinin avukatlığını yapan Ali Yıldırım'ın, "profesyonel koşullarla" genel sekreterliğini yaptığı Kent Konseyi'nin geçtiğimiz günlerdeki "Hazinemiz Ailemiz" projesi doğrultusunda bilboardlara ve caddelere astırdığı afişlerden "Kadına köle olma ailene reis ol!" yazılı olanla ilgili eleştiriler devam ediyor. 

TBMM Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili olan AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın, büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi için büyük çaba gösterdiği ve de başarılı olduğu mevcut belediye başkanı Ahmet Çakır'a yakın isimlerin görev yaptığı Kent Konseyi'nin genel sekreter yardımcısının, bu afişle ilgili eleştiriler üzerine "Kadın erkek eşit değildir, biz bu eşitliğe inanmıyoruz. Bu kavram Batıcı bir kavramdır” dediği öne sürüldü. 

Kadını aşağıladığı iddia edilen  afişin, yaygın basında haber olması ve Malatya Demokratik Kadın Platformu başta olmak üzere birçok yerden gelen tepki gelirken, aynı proje doğrultusunda asılan afişlerden birçoğunun "anlamsızlığı, gülünç ve uydurma oluşu" dikkat çekiyordu. 

Kent Konseyi'nin astırdığı diğer afişlerde de; 14 Şubat Sevgililer Günü'ne de gönderme yapıldığı anlaşılan "Benim sevgilim inadına abim!", "Benim sevgilim inadına halam/teyzem!", "Sevgili mi? Tabi ki annem!" yazılı olanların yanı sıra "Ailemizin huzuru için huzurevi olmasın!" gibi ne dediği anlaşılmayanlar, yine "Erkek dediğin anasına babasına hizmet eder" vb. yazılı olanlar da dikkat çekenler arasında. 

Bu arada, "Kadına köle olma ailene reis ol!" yazılı afişle ilgili olarak, odatv.com'da "Bu afişi asanlar şimdi de üstüne tüy diktiler" başlığı altında, bir haber yayınladı ve genel sekreter yardımcısının bu afiş için söylediklerini yazdı. Söz konusu haber şöyle:

"Malatya Kent Konseyi, “Hazinemiz ailemiz” projesi kapsamında Malatya’nın birçok noktasına “Kadına köle olma ailene reis ol” yazılı afişler astı.

"Son yıllarda boşanmalarda artış olduğu", "madde kullanımının gittikçe arttığını", "özellikle çocuklarda internet kullanımının çok fazla olduğu" gerekçeleriyle başlatıldığı belirtilen proje için  asılan o afiş büyük tepki gördü.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğretim görevlileri Odatv’yi arayarak konuya ilişkin Malatya Kent Konseyi’nden Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar ile afişler hakkında görüştüklerini belirttiler.

Öğretim görevlileri; tepki çeken o afişler hakkındaki soruları üzerine Genel Sekreter Yardımcısı Batar’ın “Kadın erkek eşit değildir, biz bu eşitliğe inanmıyoruz. Bu kavram Batıcı bir kavramdır” dediğini iddia ettiler.

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu ile görüşüldüğünü belirten öğretim görevlileri; Baro’nun Malatya Kent Konseyi’ne kınama yazısı ve afişleri kaldırmaları için yazı göndereceklerini söylediğini ifade ettiler ve kendilerinin de Kemerburgaz Üniversitesi öğretim görevlileri olarak kınama metni yayınlayacaklarını bildirdiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız