SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Girişimciler İçin 4.5 Milyon Avro

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi çerçevesinde, Malatya ve çevre illerde yaşayan kadınlara girişimcilik eğitimi, hali hazırda iş sahibi olanlara ise iş geliştirme konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye hazırlanıyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, 2008 yılı içinde, Malatya’nın da aralarında bulunduğu 25 ilde ESOBlar aracılığı ile yaklaşık 4.500 kadına ulaşılması hedefleniyor.

Projenin tanıtımı için 13 Mart, Perşembe günü saat 10.00’da Çobanoğlu Restaurant’ da bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı, H.Cemal Akın ile Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Ekip Lideri.Dr. Jurgen Henke konuşmacı olarak katılacaklar.

ESOB Başkanı Şevket Keskin projeyle ilgili olarak, “Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezleri ve Bağlı Merkezlerinde verilecek eğitim, danışmanlık ve deneyim paylaşım grup toplantıları gibi hizmetlerle kadınları iş hayatında daha aktif bir rol üstlenmeye teşvik etmeyi, işini kurmuş olan kadın girişimcilerin ise işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır” dedi.

Keskin şöyle devam etti:

“Girişimcilik, Avrupa ülkelerinde refah düzeyini artıran bir araç olarak değerlendirilmekte ve bu anlayış giderek güçlenmektedir. Türkiye’de 1,5 milyon civarındaki girişimci veya kendi işinin sahibi kadın, bir yandan aile gelirlerine bir yandan da milli gelire katkıda bulunmaktadır. Ülkedeki kadın girişimcileri temsil eden işveren ve iş sahibi kadınların toplamı Türkiye’de 2004 yılı itibariyle toplam çalışan kadınların yalnızca yüzde 11’ni oluşturmaktadır. Bu oran 2006 yılında yüzde 14 civarına çıkmışsa da, AB ile karşılaştırıldığında hala düşüktür."

Malatya Merkez Yöneticisi Fisun Çetin ise “Biz kadınlar değilsek kim? Şimdi değilse ne zaman?,” diye konuştu. Çetin, “Kadınların kendi işlerini kurma kararı almasına ve iş sahibi olanların işlerini geliştirmelerine rehberlik etmek amacıyla, yaklaşık 4,5 milyon Avro bütçeli proje kapsamında sağlanacak hizmetler arasında, mikro-kredi sağlanması kılavuzluğundan, deneyim paylaşımı grup toplantılarına, eğitimlerden grup ve bireysel danışmanlığa kadar uzanan hizmetler yer almaktadır” şeklinde bilgi verdi.

İlgililerin, ayrıntılı bilgi için ulaşacakları isimler de şöyle:

* Nazmi GÜNEŞ Tel: 324 44 46 Cep: 0537 988 95 07
ESOB Genel Sekreteri

* Fisun ÇETİN Tel: 211 80 41 / 42 Cep: 0530 412 81 23
Kadın Girişimciliğini Destekleme
Malatya Merkez Yöneticisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız