SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Girişimciliği Anlatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen kadın girişimcileri desteklemek amacıyla Avrupa Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında Eğitim İhtiyaçları Analizi Odak Grup Toplantısı düzenlendi.

Yerel Gündem 21 Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonundan eğitim koordinatörü Fisun Çetin, projenin 9 merkez ve 25 ESOB Genel Sekreterliğinde yürütüldüğünü belirterek, bu merkezlerden birinin Malatya olduğunu söyledi. Çetin, özel hedeflerinin ise Kadın Girişimci adaylarına girişimcilik alanında eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmak olduğunu belirtti. Projenin genel hedefinin Kadın Girişimciliğini desteklemek ve iş dünyasında aktif rol almalarını sağlamak olduğunu ifade eden Çetin, ülkemizin en büyük sorunun işsizlik olduğunu ve bunun kadınların iş hayatına yeterince yer almamasından kaynaklandığını belirtti. Çetin, Türkiye'nin kadın girişimciliği konusunda 118. sırada bulunduğumuzu ve kadın girişimcilerin oranının yüzde10'larda olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın eşi Nurten Akın yaptığı konuşmada her kadının içinde mutlaka bir potansiyel bulunduğunu, bu üretim potansiyelini ortaya çıkarmak için de bu tür eğitim projelerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Kadınların kendilerine güvenmelerini olumsuzlukların onları yıldırmaması gerektiğini vurguladı.

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi yetkilileri ise projeyi desteklediklerini söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız