SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadın Gözüyle Sanat"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:52:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi 2013 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim ve Merkezleri (MABESEM) bayan kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ‘Kadın Gözüyle Sanat’ adlı serginin açılışı yapıldı. 

Belediye hizmet binasındaki serginin açılış törenine Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ile kursiyer ve vatandaşlar katıldı.  

Serginin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek “Malatya Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden bir tanesinin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Hanımların üretmiş olduğu el emeği göz nuru eserlerini burada göreceğiz. 

Son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarını kamuoyunda sıkça görüyoruz.  Ama çok ciddi mesafeler alındı. Toplumumuzda kadının yerinin çok daha farklı bir yerde olduğunu biliyoruz. Çünkü kadın aslında bir anne, bir eş, kadın bir öğretmen yani sosyal hayatın her yerinde ve ailenin bel kemiği. Türkiye’deki aile yapısına bizim inancımıza ve değerlerimize baktığımız zaman, kadın erkek eşitliği şöyle dursun kadının ayrı bir yeri ayrı bir saygınlığı var. Peygamberimiz de ‘Cennet Annelerin ayakları altındadır’ diye buyurarak kadına vermiş olduğu değeri göstermektedir.  Bu söz bize rehberdir ve kadına nasıl değer vermemiz gerektiğini belirten çok önemli bir sözdür” dedi. 

Başkan Çakır, “Yerel Yönetim olarak birçok sosyal tesis geliştirdik. Mahallelerimizde, ana merkezimizde özellikle sanat merkezimizden başlayarak Aile Danışma Merkezi ile birlikte yine semtlerimizde oluşturduğumuz çok amaçlı sosyal tesislerimizde 1600’ün üzerinde hemşerimize çeşitli branş ve dallarda eğitim ve rehberlik hizmeti verilmektedir. Bu eğitim çalışmalarımız gün geçtikçe artacaktır” şeklinde konuştu. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eden Vali Vasip Şahin ise yaptığı konuşmada, “Kadına, insana şiddetin olmadığı, şiddetin sona erdiği; şiddetin, insana, varlığa, şefkate dönüştüğü bir dünyayı herkes için diliyorum. Bugün burada güzel bir sergi açılışı için toplandık. Bu güne özel hazırlanmış güzel bir sergi. Hanımlarımız yine üretkenliklerini, estetik yönlerini burada yansıtmışlar. Herkesin emeğine eline sağlık diyorum. Bizler de Belediyemizin bu faaliyetlerini memnuniyetle ve takdirle izliyoruz. Her şey insanımızı daha iyi yetiştirmek, çocuklarımızı daha iyi bir hayatta yaşatmak için. Biz el ele kol kola bu hizmet yarışını devam ettiriyoruz” dedi. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, programa katılanlar hep birlikte açılan standları gezdiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız