SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Hafızlara Tören

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarında eğitim görüp de hafız olmaya hak kazanan 37 kadın, düzenlenen törenle belge ve ödüllerini aldı. Hafızların ödülleri, kurum ve kuruluşların gönüllü bağışları ile verildi.

Malatya Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen hafızlık törenine Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldı. Kadınların yoğun ilgisi nedeniyle salonda çok sayıda davetli ayakta programı takip etti.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılışında konuşan Müftü Hacı Yusuf Gül, "Biz biliyoruz ki hafız olmak gerçekten çok zordur. Ancak, hafız olmaktan daha da zor olanı hafız kalmak, hafızı olduğu Kur'an-ı Kerim'i anlamak, anladığını yaşamak ve bu dünyadan ebedi dünyaya intikal ederken hafız olarak ölmektir" dedi.

Müftü Gül, "Malatya'da 2 bin 444 öğrencimiz Kur'an kurslarında eğitim görüyor. Ama bu durum bizi sevindiriyor mu, üzüntüye mi sevk ediyor? Yapılan bir araştırmanın sonuçlarını sizin takdirlerinize sunuyorum. 22 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 20'si Kur'an-ı Kerim'i hayatında hiç eline almamış, yüzde 60'ı Kur'an-ı Kerim'i eline almış ama hiç okumamış, yüzde 40'ı Kur'an-ı Kerim'i okumasını biliyor, yüzde 80'i Kur'an-ı Kerim'i okuyor ama okuduğunu hiç anlamıyor" dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kur'an-ı Kerim okumanın çok önemli olduğunu belirterek, hafız olan kızları, ailelerini ve öğreticilerini tebrik etti.

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin de, "Kur'an-ı Kerim'i hayatımıza kattıkça, kendimiz, ailemiz ve toplumumuz huzur buluyor. Ama ondan uzaklaştıkça toplumda üzüntülü olaylar oluyor. Hem maddi ve hem de manevi hayatımız için bu programı önemsiyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş ise öğretmenin çok önemli olduğunu belirterek, bundan sonra da daha nice hafızlar yetiştirilmesi dileği ile katılımcıları selamladı.
Törende hafız olan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okudular. Öğrencilere yoğun ilgi gösterildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız