SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadın Hayattır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ''Kadın Hayattır'' gösterisi kapsamında kadınlar toplandıkları kent meydanında mesleklerini icra etti. 
     
İnönü Üniversitesi tarafından organize edilen program kapsamında eski belediye binası alanında toplanan çok sayıda kadın, ellerinde şemsiyelerle bir süre bekledi. 
     
Kimi avukat cübbesi, kimi kemanı, fotoğraf makinesiyle gelen kadınlar mesleklerini icra ederek kadının hayatın her alanında var olduğuna vurgu yaptı. 
     
Etkinlik, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. 
 
VALİNİN MESAJI..

Malatya Valisi Ulvi Saran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Kadınlarımızın hak ettikleri konuma yükselmelerini ve geleceğe güvenle bakmalarını, sonsuz sevgi ve hoşgörü ile yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının hazzını yaşamalarını diler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım" dedi. 
 
DİĞER ETKİNLİKLER..

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda bir organizasyon düzenlendi. Söz konusu organizasyona Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, Kadın Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım Kadın Meclisi'ndeki ve Malatya'daki tüm hemşehri hanımefendilerin Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak programa katılan kadınlara kırmızı gül, kitap ve çeşitli hediyeler erdi. Programda konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir araya geldiklerini ve Kent Konseyi'nin kendileri için hazırlamış olduğu sürpriz organizasyondan ve sürpriz pastadan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. 
 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer de, Kadınlar Günü nedeniyle parti binasında yaptığı basın açıklamasında özetle şunları belirtti: 
 
"Kadınlar siyasette yeterince temsil edilmiyorlar. 550 kişilik Meclis'te 78 kadın milletvekili var. Temsil oranı yüzde 14. Yerel Yönetimlerde temsil oranı daha da düşük. Belediye meclis üye sayısının yüzde 4'ü kadın. Üst düzey yöneticilerden yüzde 7'si kadın. 1 kadın vali var. 801 kaymakamdan 13'ü kadın. Yüksek yargıdaki kadın oranı Anayasa referandumundan sonra yüzde 45'ten yüzde 3'e düştü. Kadınların güçlü ve özgür olmalarının iki önemli ayağı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi son tüzük kurultayında cinsiyet kotasını yüzde 33'e, gençlik kotasını yüzde 10'a yükseltmiştir. Eğitimsizlik kadının içinde yaşadığı topluma katılmasının önündeki en büyük engeldir. Bugün halen 4 milyon kadın okuma yazma bilmiyor. İlköğrenim çağında olup okula gitmeyen yaklaşık bir milyon çocuk var. Son günlerde gündeme getirilen 8 yıllık zorunlu eğitimi güya 12 yıla çıkaracak gerçekte ise 4 yıla indirecek olan 4+4+4 sistemi bilhassa kız çocuklarının 1. kademeden sonra okul dışına itilmesine yol açacaktır. Kadına şiddet, ülkemizde bu kadar artarken siyasi iktidarın kadına sadece üç çocuk yapma görevi vermektedir. " 
 
DOĞANŞEHİR'DE..
Bu arada Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Kadınlar Günü nedeniyle evlere tek tek giderek, karanfil dağıttı. 
Mahalle arasına girerek evlerin kapılarını çalan Belediye Başkanı Karaman, kapıyı açan kadınlara "Kadınlar Gününüz kutlu olsun" diyerek karanfil dağıttı. İlçede ilk kez böyle bir etkinlikle karşılaşan kadınlar, karanfillerini alarak teşekkür etti. Hasta olan kadınlara ise Karaman, eve girerek karanfilleri verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız