SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadın İstihdamını Artıracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:52:35
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da işsiz kadınların istihdam edilmesi için muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
 
TSO ile Çalışma ve İş Kurumu işbirliğiyle TSO Salonu’nda “Malatya’da İstihdamı Arttırmak Amaçlı Muhtarlar Toplantısı” yapıldı. Toplantıya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vahap Toman, muhtar dernekleri başkanları ile mahalle muhtarları katıldı. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Son yıllarda Malatya ciddi anlamda sanayileşen bir kent. Sanayi ve ticaretin gelişmesi ile birlikte özellikle de fabrikalarda işçi bulmakta da zorlanır olduk. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye’de yüzde 8 oranında bir işsizlik var, bu sevindirici bir olay. Malatya ise, Türkiye ortalamasını biraz gerilerde takip ediyor. Ama İşkur kayıtlarına baktığımız zaman işsizlik sayısı 26 bin olarak ifade ediliyor. Bir tarafta bu kadar sayı yüksekken, diğer tarafta fabrikalarımızda işçi bulmakta zorlanıyoruz. Bunu Malatya açısında değişik faktörler var. İşletmelerimiz özellikle mevsimlik işçileri konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Malatya’da kayısı sezonu başlayınca fabrikalarda ciddi anlamda işten çıkmalar oluyor. Daha sonraları işverenin işinde ciddi anlamda sıkıntılar oluyor. Son dönemde özellikle tekstil sektöründeki bu istihdam açığının önüne geçmek için İşkur ve TSO olarak muhtarlarla bir toplantı yapıp, kenar semtlerde bayan istihdamı arttırmayı amaçlıyoruz. İş ihtiyacı olan bayanların tespit edilerek, istihdamı için biz de üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.
 
Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vahap Toman, “Ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranları erkeklere oranlara oldukça düşük bir seviyededir. TUİK’ten alınan Mayıs 2012 verilerine göre Türkiye geneli kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 30,2 olup, kent düzeyinde yüzde 26,3, kır düzeyinde ise yüzde 38,7’dir. İlimiz Malatya’da ise söz konusu oran Temmuz 2012 itibariyle yüzde 33,9 olarak Kurum istatistiklere yansımaktadır” dedi.
 
Toman şunları söyledi:
 
“Toplantıda muhtarlarımıza İşkur hizmetleri hakkında bilgi verildikten sonra mahallelerinde ikamet eden ve işgücü piyasası dışında kalmış olan kadınlarımızı tespit ederek bir araya getirmeleri ve Kurumumuza bilgi vermeleri istenilecektir. Muhtarlarımız ile daha öncesinden belirlenecek olan tarihlerde Kurumumuzda görev yapan iş ve meslek danışmanlarımızı söz konusu mahallelere göndermek suretiyle kadın iş arayanlarımız ile bir araya gelmeleri sağlanarak, danışmanlık hizmetlerimizden faydalanmaları amaçlanmaktadır. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası verilerine göre halen ilimizde ve başta OSB bölgesinde açık olan 2 bin kişilik istihdam için işçi bulunamaması ve sektörün özelikle de kadın çalışanlar için cazip olması sebebiyle kadın istihdamının bu sektörde yoğunlaşmasını amaçlıyoruz. Böylelikle iş arama kanalları hakkında yeterli bilgisi olmayan, Kurumumuza ulaşamamış veya herhangi bir nedenle Kurumumuza ulaşma imkanı olmayan kadın iş arayanlar için Kurum hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına götürülmüş olacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız